Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEMERS: Preşedintele executiv ALDE Dâmboviţa cere ca două străzi din judeţ să primească numele eroului Aurel Marcu

DEMERS: Preşedintele executiv ALDE Dâmboviţa cere ca două străzi din judeţ să primească numele eroului Aurel Marcu 

aurel marcu - ionel petre

Preşedintele executiv al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor – ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a anunţat astăzi, cu ocazia comemorării eroului dâmboviţean slt. (p.m.) Aurel Marcu, din comuna Mătăsaru, mort în timpul unei misiuni în Afganistan, că va începe demersurile necesare pentru ca strada natală din satul Puţu cu Salcie şi una din municipiul Târgovişte să primească numele acestui brav soldat român.

Aurel Marcu, născut în 1976, la Găeşti, era mecanic conductor TAB şi şef echipă antiblindate la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada“ din Curtea de Argeş. A căzut la datorie pe 6 septembrie 2007, la vârsta de 31 de ani, în timpul misiunii Enduring Freedom desfăşurată în Afganistan. A lăsat în urmă o fetiţă care avea atunci 5 ani, o familie îndurerată şi un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut.

Primăria municipiului Curtea de Argeş l-a declarat pe sublocotenentul (p.m.) Aurel Marcu cetăţean de onoare, iar preşedintele României de la acea vreme l-a decorat post-mortem cu cea mai înaltă distincţie militară – „Steaua României” cu însemn de război.

Adaugă un Comentariu

*