Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DEMERS: Primarii vor şi ei pensii speciale, după modelul parlamentarilor! EXPLICAŢII

DEMERS: Primarii vor şi ei pensii speciale, după modelul parlamentarilor! EXPLICAŢII 

Foto: Adevărul

Atraşi de pensiile pe care senatorii şi deputaţii şi le pregătesc, primarii cer egalitate. Asociaţiile primarilor de comune şi de oraşe au trimis deja petiţii Parlamentului, arătând de ce aleşii locali nu pot fi lăsaţi în afara legii care ar urma să le garanteze unor categorii de demnitari, la vârsta pensionării, o indemnizaţie de la 1.200 până la 4.000 de lei.

„Am cerut egalitate cu ei, că primarul merge cu deputatul prin oraş sau prin comună, nu invers”, justifică demersul Emanoil Savin, primar la Buşteni şi secretar al Asociaţiei Oraşelor, contactat de „Adevărul”.

Primii revoltaţi că nu au fost luaţi în calcul de parlamentari când senatorii şi deputaţii au iniţiat doar pentru ei înşişi legea care să le asigure o indemnizaţie suplimentară la vârsta pensionării au fost primarii de comune. Imediat ce cei 255 de parlamentari au semnat proiectul pentru „dreptul firesc şi echitabil” de a-şi echivala pensiile cu cele ale colegilor din alte state europene, primarii de comune s-au pus de acord să le aducă aminte cine i-a făcut senatori sau deputaţi.

„Dorim principii aplicabile tuturor categoriilor de aleşi. Pe de o parte, eliminarea oricărei forme de traseism politic – cine pleacă de la un partid la altul sau devine din independent membru de partid după ce a fost ales să îşi piardă mandatul. Pe de altă parte, să avem o unitate de măsură şi în ceea ce priveşte cuantificarea drepturilor. Cei care determină alegerea pentru parlamentari şi europarlamentari sunt cei de la local. Dacă domnii parlamentari îşi permit să solicite anumite drepturi sociale după încheierea mandatului, mi se pare normal să solicite şi pentru noi. La unii dăm şi la alţii nu dăm?”, arată Emil Drăghici, primar la Vulcana Băi, în Dâmboviţa, şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din România.

Citeşte continuarea pe Adevărul

Adaugă un Comentariu

*