Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 8, 2023
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DEMERS: Primarul Pucioasei vrea să readucă ambulanţa la spitalul orăşenesc

DEMERS: Primarul Pucioasei vrea să readucă ambulanţa la spitalul orăşenesc 

costi ana spital piucioasa

Spitalul Orăşenesc din Pucioasa are, de săptămâna aceasta, o nouă conducere, odată cu expirarea contractului de management al doctoriţei Cecilia Ionescu, care a condus timp de 16 ani unitatea medicală. Primarul Pucioasei, Constantin Ana, i-a mulţumit pentru activitatea depusă, însă consideră că spitalul are nevoie de o echipă managerială nouă, cu care să conlucreze pentru dezvoltarea unităţii. Activitatea Spitalului Pucioasa este coordonată de jurist Adriana Ancuţa – manager interimar şi dr. Daniel Cioroba – director medical interimar. Amândoi consilieri locali, funcţii la care vor renunţa pentru că ar fi în stare de incompatibilitate.

„Avem trei investiţii mari în derulare. Un proiect privind reabilitarea termică a spitalului, pregătim documentaţia pentru modernizarea Centrului Primiri Urgenţe şi a Ambulatoriului. De asemenea, avem o altă solicitare de 10 milioane de lei ce vizează dotarea tuturor secţiilor din spital”, a precizat edilul Constantin Ana.

Primarul oraşului Pucioasa va sprijini noua echipă managerială a spitalului să aducă medici noi. În acest moment, se înregistrează un deficit de 15 doctori, faţă de organigrama aprobată. O altă problemă pe care vrea să o rezolve rapid edilul Pucioasei este aceea a readucerii Serviciului de Ambulanţă în oraş. Este de neconceput ca o localitate unde există şi spital să nu dispună şi de o Staţie de Ambulanţă. Cetăţenii care au probleme de sănătate şi sună la 112 trebuie să aştepte ca salvarea să vină de la Fieni. Evident, se pierd minute preţioase până când bolnavul este preluat şi transportat la spital.

„Aşteptăm de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa un răspuns. Le-am solicitat să ne comunice care ar fi dotarea necesară pentru buna funcţionare. Suntem hotărâţi să le punem la dispoziţie tot ceea ce au nevoie pentru ca Ambulanţa să revină la Pucioasa. Nu este normal ca în oraşul nostru, unde există spital, să aştepte cetăţeanul să vină ambulanţa de la Fieni. Este o chestie ciudată şi nu am să mă las până nu voi pune capăt acestei situaţii”, a spus primarul oraşului Pucioasa.

2 Răspunsuri la DEMERS: Primarul Pucioasei vrea să readucă ambulanţa la spitalul orăşenesc

  1. Muncitorul

    Cam greu de gasit doctorii, e nevoie de salarii optime si poate si o cazare decente pentru cei care nu locuiesc in judet.

     
  2. dinut

    a inceput bine CONSTANTIN ANA ,, TREBUIE SA CONTINUIE CU LUPTA IMPOTRIVA MAFIEI CREEATA DE SIMION SI BDAU CA SA POATA REALIZA CE ARE IN PROGRAM ALTFEL ESTE UN ESEC TOTAL !! SUCCES DOMNULE PRIMAR CONSTANTIN ANA !!!

     

Adaugă un Comentariu

*