Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEMERS: Sorin Roşca Stănescu le cere foştilor colegi parlamentari să nu abandoneze proiectele de lege pe care le-a iniţiat

DEMERS: Sorin Roşca Stănescu le cere foştilor colegi parlamentari să nu abandoneze proiectele de lege pe care le-a iniţiat 

rosca stanescu

Fostul senator de Târgovişte-Moreni, Sorin Roşca Stănescu, s-a adresat, din spatele gratiilor, printr-o scrisoare deschisă, colegilor liberali, cărora le cere să nu abandoneze proiectele de lege pe care le-a iniţiat cât timp s-a aflat în parlamentul României, cu sprijinul multora dintre ei. Este vorba despre Legea Cinematografiei şi Legea Audiovizualului, care ar trebui să intre în dezbatere în această sesiune parlamentară.

„Îmi permit să vă reamintesc că Legea Audiovizualului face parte din programul politic al Partidului Naţional Liberal, iar Legea Cinematografiei, deși nu a fost inclusă în programul politic, a întrunit asentimentul celor mai mulți dintre dumneavoastră”, le-a scris Roşca Stănescu membrilor Marelui Partid Naţional Liberal.

Fostul senator spune că, cel puţin Legea Audiovizualului, pentru elaborarea căreia a organizat mai multe dezbateri în ţară şi în Bucureşti, este extrem de necesară cetăţenilor României, motiv pentru care ar fi regretabil ca proiectul să fie abandonat.

„Este o lege pentru care am muncit pe brânci aproape doi ani. Și nu am fost singurul. M-au ajutat mulți senatori și deputați, care au participat activ la dezbaterile pe care le-am organizat în întreaga țară și, în final, la București, astfel încât noul act normativ să fie cât mai bine pregătit și să devină un instrument cât mai eficient de reglementare în domeniul audiovizualului. Pentru acest proiect de act normativ, îmi permit să fac trafic de influență. Și să le adresez, tuturor celor care pot face acest lucru, rugămintea de a acționa, în interesul cetățenilor României, pentru promovarea noii legi. O lege care intră pe agenda acestei sesiuni parlamentare.

Un al doilea proiect pentru care fac, de asemenea, trafic de influenţă, spre știința opiniei publice, este proiectul Legii Cinematografiei. Și acest act normativ a fost dezbătut cu cei mai mulți dintre specialiștii în domeniu, în mai multe sesiuni desfășurate în Parlament, la Comisia pentru Cultură și Media a Senatului.

Personal, nu mai am vreun alt interes mai mare decât cel al unui cetățean obişnuit, ca aceste două acte normative să fie promovate, aprobate în Parlament și să intre în vigoare. Dar acest interes al unui cetăţean obișnuit, fie el și întemnițat la Jilava, este, cred, suficient pentru a motiva demersul pe care îl fac”, a scris Sorin Roşca Stănescu.

Fostul senator de Târgovişte-Moreni a fost condamnat în luna octombrie 2014 la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în „Dosarul Rompetrol”.

Adaugă un Comentariu

*