Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Democraţia, ca o făcătură!

Democraţia, ca o făcătură! 

ion obagilaConstat, deloc încântat, că în această ţară nu mai este nimic de făcut. Suntem conduşi de sistem. Unul perfid .Măcelăriţi, perpeliţi, ascultaţi, fotografiaţi şi îmbălsămaţi în duhoarea suspiciunii rezonabile. Executaţi în câmpurile tactice. Rosturile democraţiei, un moft de lux cum spunea o ministră provenită de pe câmpurile necunoscute ale ONG-urilor, se află în mâna serviciilor şi procurorilor. Ei sunt tăticii acestei naţiuni. Politicienii, pioni, piese de sacrificat, supape de refulare deschise, puse la fâsâit când este cazul…

Ar fi trebuit, dacă am fi fost adevăraţi, atenţi la derapaje, sensibili la abuz, să ieşim cu toţii în stradă imediat când s-a auzit că politicieni de vârf, capi ai servicilor, parchetelor, miniştri, se întâlneau conspirativ în case întreţinute din banul public pentru a hotărî cine să ne conducă, cum şi până când. Ce fac tinerii frumoşi şi liberi, ce face puterea PSD-istă care tot promitea legi corecte, răspunderea magistraţilor, readucerea în curtea normalităţii a agenturilor interne? Nimic! S-a căzut la pace. Se tace. Se bâjbâie.

Trăim într-un compromis metastaziat. Nu ştim dacă se mai poate salva ceva. Nu există nimeni care să dorească acest lucru. Frica, teama, panica, plutesc în aer. Politicienii sunt deconspiraţi pe zi ce trece, ca stâlpi de nădejde ai sistemului de forţă. Presa nu mai luptă, doar relatează, pe felii şi, de multe ori, la cererea unor cabinete. S-a intrat într-un joc ciudat, manipulator. Falsa democraţie ne ameţeşte. Libertatea este o iluzie ascunsă în vitrinele prospere şi în talk-show-urile de televiziune.

Sincer, dacă eram mai tânăr, plecam din ţară. Încotro vedeam cu ochii! Dacă tot continuăm aşa, nu mai este mult până când vom cere, mulţi dintre noi, azil politic în state mai democratice! Tonul a fost dat de Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, care a spus clar că în România se face poliţie politică!

Chiar nu se vede că lucrurile au luat-o spre aiurea? Că echilibrul în structurile societăţii a fost viciat? Că doar elitele pot râgâi sigur şi sătul? Mai este rost de revenire la normalitate? Mă tem că nu! Plutim în derivă.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*