Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 22, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Democraţia, ca o himeră…

Democraţia, ca o himeră… 

ion obagilaMi s-a luat de politicieni, de corifei, de analişti care ne mint zilnic pe micile ecrane, ne manipulează, doar pentru a nu-i supăra pe nababii partidelor care îi plătesc vârtos să le realizeze sondaje, conferinţe, cursuri de democraţie, la munte sau la mare, pentru proprii activişti. Nu mai suport acest simulacru de democraţie în care politrucii ne amăgesc în campanii electorale, ne cerşesc voturi, ne promit marea cu sarea iar apoi hotăresc singuri, în spatele uşilor închise, fără nici un pic de transparenţă, sfidători, cine să ne conducă. Un joc de noroc, alba-neagra. Votul masiv dat pentru PSD a creat un animal politic imens, colosal care, din păcate, este greoi, se mişcă cu dificultate. Poate sfărâma totul dar nu ştie unde şi cum să calce. Încă îşi caută echilibrul, ca un copil care învaţă să păşească.

Asistăm acum la un joc mizerabil unde, fiecare grupare, cu presa ei, cu alaiul de analişti îmbuibaţi, încearcă să ne prostească pe faţă, să ne spună că ei se gândesc la binele naţiei. Prostii! Sunt aceleaşi metehne, aceiaşi tipi aroganţi, demagoci, populişti de ocazie, care nu se gândesc decât la propriul interes. Ce treabă au ei că euro şi dolarul au început să se umfle, terfelind bruma de siguranţă, dar şi sărăcia românilor? Dau înainte cu ambiţia, cu dicţionarul de nume în căutare de prim-miniştri.

Mă doare fiindcă văd că democraţia se duce de râpă. Că am reîmprospătat Parlamentul şi încă nu ştim de ce. Că preşedintele ţării, un neamţ autentic, are comportament de Fanar. Mă apucă greaţa când mă uit la televizor şi văd cum se războiesc între ele marile trusturi de presă, cum se bat pe bani, pe audienţe, pe principii pe care nu le mai respectă nimeni. Ei,liderii de opinie, vectorii de imagine, cei care ar trebui să facă front comun, să apere bruma de democraţie pe care o mai avem, răspândesc otravă, ţin spatelele unor instituţii pregătite să ne sufoce libertatea, dacă nu au făcut-o până acum.

Devenim străini, nebăgaţi în seamă, înşelaţi în propria ţară. Am crezut că ne revenim. Că alegerile din 11 decembrie 2016 ne vor pune pe linia de plutire. De unde! Suntem tot în derivă, iar în jurul nostru se învârt prădătorii, purtători ai unor semne oculte.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*