Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Democraţia, ca un avorton…

Democraţia, ca un avorton… 

ion obagila 1Politicienii noştri mult prea iubiţi nu înţeleg multe lucruri. Fie nu vor, fie le este bine în pielea căptuşită cu nesimţire. Oamenilor li s-a cam luat de jeg, de conflicte banale, de certuri tip mironosiţe, de jigniri vulgare.

Cetăţenii vor să trăiască mai bine, vor programe politice adevărate, vor înţelepciune, exemple, modele. Din păcate, la noi, nu există aşa ceva. Suntem încă în mahalaua Europei. În birturile amăgirii. Asistăm la certuri între disperaţi. Se pupă şi apoi se bat. Îşi jură respect apoi îşi trag flegme pe pantofii de firmă.

Tribuna politică s-a transformat într-o scenă a comicăriilor. Presa a devenit şi ea, săraca, puşcoace folosită de politruci să tragă unul în altul cu noroi şi, de ce nu, cu… căcat, e mai în ton cu personalităţile ieşite la rampă.

Concluzia ar fi că interesul, ambiţia şi orgoliul peste măsură sunt preparate indigeste pentru democraţia noastră firavă în trup şi multă-n păr neţesălat. Dacă se mai adaugă bani mulţi, câţiva stropi de prostie şi un vârf de cuţit de naivitate, produsul obţinut dă politicianului o beţie din care nu o să ne mai trezim, noi toţi, decât peste 200 de ani.

Răspuns la Democraţia, ca un avorton…

  1. tass

    „maetre”nu te prinde limbajul de cacat pe care-l folosesti.asa ca…

     

Adaugă un Comentariu

*