Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Democraţie, în zăngănit de cătuşe…

Democraţie, în zăngănit de cătuşe… 

null
Anul care tocmai a început cu mult soare, preţuri mari, taxe cât cuprinde şi zăngănit de cătuşe nu prea te îmbie la viaţă. Poporul de rând o va duce tot în nevoi. Prosperitatea, existenţa fără griji rămân doar în ogrăzile politicienilor şi ale magistraţilor.

Da, aţi auzit bine, magistraţi, încă o clasă a îmbuibaţilor, încă o tagmă feroce care, mai nou, pare să îşi exercite puterea într-un mod demn de dictatură!

Un biet român de rând, care slujeşte şi el ţara din poziţia pe care o deţine, în fabricile care au mai rămas, prin agricultură sau la patron, obţine salarii de mizerie, şapte-opt sute de lei pe lună.

Magistraţii trăiesc precum nababii. Lefuri de zeci de mii de lei şi câte alte facilităţi. Au devenit procurorii şi judecătorii sângele albastru al societăţii, semizei, personaje demne de filmele ştiinţifico-fantastice, în care clasa magistraţilor controlează totul. Nimeni nu mişca fără să îşi dea ei cu părerea.

Nu îmi place acest soi de democraţie. Miroase mai mult a dictatură. Una deosebit de periculoasă. Şi, dacă nu ne trezim, s-ar putea să devenim un fel de slugoi pe moşia magistraţilor.

Este nedrept, zic eu, să vezi cum un bătrân care a muncit o viaţă, la trei schimburi, primeşte o pensie de trei-patru sute de lei, iar procurorul sau judecătorul, zeci de mii de lei. Sunt prea mari discrepanţele! Nesimţite, sfidătoare. Nedrepte.

Rosturile unei societăţi democratice trebuie apreciate echitabil. Fiecare, în felul nostru, servim patria. Din păcate, în România, echilibrul a dispărut. Ignoranţa şi incapacitatea politicienilor de a menţine adevărata democraţie ne-au adus jugul legii aplicate la comandă.

Răspuns la Democraţie, în zăngănit de cătuşe…

  1. moshu49

    şi unde mai pui că AMR prin vocea d’nei V.Costiniu vrea ca şi magistraţii corupţi şi condamnaţi definitiv pentru fapte penale grave, să beneficieze, în continuare, de pensia specială cuvenită oricărui judecător şi procuror onest.
    că, deh, cei 16.000 de lei ai lui Fl.Costiniu (condamnat definitiv la 4 ani cu suspendare pt corupţie) nu sînt îndestulători!!!
    „intelectuali ticăloşi”, îi categorisea un filozof. :(

     

Adaugă un Comentariu

*