Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEMONSTRAŢIE: Microrobotul UVT care a uimit America va fi prezentat în Piaţa Universităţii din Bucureşti

DEMONSTRAŢIE: Microrobotul UVT care a uimit America va fi prezentat în Piaţa Universităţii din Bucureşti 

echipa microrobot

Cercetătorii din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte vor prezenta publicului, vineri – 25 septembrie, între orele 17:00 – 23:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, sistemul microrobotic cu care au câştigat concursul mondial organizat la Seattle.

În cadrul evenimentului ”Noaptea Cercetătorilor”, care se desfăşoară simultan în 300 de oraşe europene, echipa Universităţii Valahia va realiza demonstraţii interactive pentru una din probele concursului, anume introducerea unor micro-componente într-un micro-canal de dimensiune sub-milimetrică cu ajutorul microrobotului realizat. De asemenea, se vor experimenta diverse jocuri interactive cu microrobotul, pentru vizitatorii de toate vârstele. Câştigătorii concursurilor de manipulare a microrobotului vor fi recompensaţi cu diverse premii constând în piese unicat realizate la faţa locului, cu imprimante 3D.

CITEŞTE ŞI: Părinţii microrobotului care a câştigat concursul mondial organizat în SUA au fost premiaţi şi la Târgovişte

În luna mai a acestui an o echipă de tineri cercetători şi studenţi români a obţinut locul întâi în finala concursului de microrobotică organizat în cadrul celei mai mari conferinţe internaţionale de robotică şi automatică, ICRA2015, desfăşurată peste ocean, la Seattle. Competiţia a fost dedicată roboticii de precizie la scară micrometrică şi a reunit universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume. Obiectivele acestui concurs de microrobotică au constat în dezvoltarea de soluţii inovative la scara mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale şi nanotehnologiilor. Aplicaţiile vizează domeniul biomedical, cum ar fi manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă, sau asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică.

Adaugă un Comentariu

*