Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » DEPUTAT: „Programul pentru şcoli” reprezintă o oportunitate pentru producătorii locali

DEPUTAT: „Programul pentru şcoli” reprezintă o oportunitate pentru producătorii locali 

claudia gilia 1

Camera Deputaţilor a adoptat, în data de 6 februrie 2018, proeictul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la „Programul pentru şcoli” al Uniunii Europene – ne informează Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa. Acesta va fi implementat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Educaţiei şi are două componente esenţiale: distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf, respectiv măsuri educative care însoţesc distribuţia produselor.

„Proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce privește acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea și distribuția de fructe și de legume destinate copiilor din cadrul programului de încurajarea a consumului de fructe și legume în școli (conform Regulamentului (UE) nr. 1308/2013).

Implementarea acestui Program pentru școli reprezintă o oportunitate acordată sectoarelor românești de fructe și legume, de procesare a laptelui și a produselor de panificație, mai ales în contextul punerii accentului pe produsele locale.

Județul Dâmbovița este recunoscut cu două mari bazine agricole: fructifer (Valea Dâmboviței) și legumicol (Băleni-Lungulețu). Acest program reprezintă o oportunitate și pentru producătorii noștri locali în vederea valorificării produselor lor.

Având în vedere faptul că acest program este adresat copiilor care se află la o vârstă la care se creează obiceiurile alimentare, el oferă o șansă pentru diminuarea incidenței unor boli, precum obezitatea sau diabetul zaharat”, spun e Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*