Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEPUTAT PSD: Aş fi vrut să văd că liberalii au un program de guvernare alternativ!

DEPUTAT PSD: Aş fi vrut să văd că liberalii au un program de guvernare alternativ! 

Corneliu Ştefan - deputat PSD de Dâmboviţa

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a susţinut astăzi, 5 septembrie 2017, în Parlamentul României declaraţia politică intitulată „Opozanţi de dragul opoziţiei”, prin care a punctat că liberalii nu au un program de guvernare, nu au soluţii concrete pentru ţară, deşi, când vine vorba să critice, doar, aşa, să se afle în treabă, nu-i întrece nimeni! Spune tânărul deputat de Dâmboviţa că i se pare un nonsens să-ţi doreşti să dărâmi o guvernare „de dragul politicii de opoziţie”. Asta nu înseamnă implicare în folosul României, afirmă Corneliu Ştefan. Este doar demagogie ieftină, să vadă românul că există şi un „Gică contra”! Dintr-o opoziţie adevărată, nu una declarativă, ar fi avut de câştigat România!

„Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Am constatat că liderii PNL ştiu să facă valuri, adică opoziţie declarativă! La diferitele întruniri ale partidului, în faţa presei, chiar si in plenul Parlamentului, lovesc pueril, fără forţa şi constanţa argumentului, în Partidul Social Democrat şi în Guvernul Mihai Tudose.

Spun liberalii că, imediat ce vor ajunge la putere, vor stopa majorările de salarii, de pensii, vor pune la punct sistemul bugetar. Cu o asemenea gândire, se transpun pur şi simplu în perioada guvernării Boc, când sistemul bugetar a suferit cea mai mare lovitură, salariile fiind micşorate sau îngheţate, iar nivelul de trai al românilor – pus pe brânci.

Afirmă reprezentanţii PNL că noi, PSD-iştii, omorâm totul în jur! Ciudat şi antiromânesc mod de a vedea creşterea economică a ţării menţionată de instituţile europene de profil, creşterea decentă a salariilor din domeniul bugetar şi a salariului minim pe economie, modificarea legilor justiţiei în spiritul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului… Şi lista ar putea continua.

Chiar nu cunosc aceşti “opozanţi de dragul opoziţiei” că funcţionarii cu responsabilitate din primării şi alte instituţii ale statului au trăit până acum cu salariul minim pe economie, că mulţi dintre ei au plecat spre alte domenii, lăsând posturile descoperite?

Stimaţi colegi,

Este uşor să stai pe banca opoziţiei şi să critici orice, orbeşte, demagogic, doar aşa, să vadă românul că există şi un „Gică contra”!

Ne acuză liberalii şi că ar fi fost angajaţi în funcţiile publice numai membri ai PSD. Total neadevărat! Oricine este capabil şi bine pregătit poate participa la concursurile organizate pentru ocuparea unui post de funcţionar. Nici o persoană nu a fost împiedicată să se afirme profesional, indiferent de culoarea politică!

Dar, domniile lor, aşa cum a procedat dintodeauna opoziţia de dreapta, critică numai ca să se bage în seamă!

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Aş fi vrut să văd că liberalii au un program de guvernare alternativ, că au soluţii, că ne spun concret ce ar face pentru ţară. În propoziţii cu subiect şi predicat!

Să vrei să dărâmi o guvernare de dragul politicii de opoziţie, mi se pare un nonsens, o caricatură de implicare. PSD are un proiect de ţară, pe care îl vom duce la capăt, indiferent de obstacole, indiferent de opoziţia de şuetă afişată de PNL!”.

Adaugă un Comentariu

*