Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEPUTAT PSD: Contestatarii măsurilor fiscale PSD-ALDE nu vor binele României!

DEPUTAT PSD: Contestatarii măsurilor fiscale PSD-ALDE nu vor binele României! 

corneliu stefan

Tânărul deputat PSD Corneliu Ştefan i-a criticat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, pe cei care dezaprobă măsurile fiscale luate de guvernul PSD-ALDE. Consideră parlamentarul de Dâmboviţa că tot ceea ce se întâmplă acum în spaţiul public reprezintă un atac mârşav la programul de guvernare al PSD, la ideea de schimbare în bine a societăţii româneşti, pe baze economice solide, coerente, în avantajul tuturor celor implicaţi, fie că vorbim de angajatori sau de salariaţi.

„Am asistat în ultimul timp la o campanie acerbă de denigrare a PSD, a măsurilor economice şi sociale pe care le pune în practică guvernarea PSD-ALDE. Manipulările întreprinse pe unele canale media de către opoziţie şi diferiţi indivizi care pozează în analişti economici sau chiar de o parte a mişcării sindicale au rolul meschin de a clătina încrederea cetăţeanului în actuala guvernare.

Din fericire, noi, cei din Partidul Social Democrat, suntem uniţi şi nu ne-am abătut de la programul nostru electoral. Şi nu ne vom abate, atâta timp cât ştim că tot ceea ce se desfăşoară în plan politic, economic şi social este în interesul românilor şi al României.

Toate măsurile fiscale pe care le-am luat şi le vom lua au ca scop dezvoltarea mediului de afaceri, disciplinarea agenţilor economici care încearcă prin orice mijloace să eludeze legile, să-i defavorizeze pe angajaţi şi să ocolească obligaţiile pe care le au faţă de stat”, a declarat Corneliu Ştefan.

Deputatul PSD a prezentat clar, concis, cu date şi cifre, care este rostul măsurilor fiscale luate de PSD, unde se doreşte să se ajungă şi care este adevăratul impact asupra cetăţenilor şi mediului de afaceri. Clasa de mijloc va fi mult mai bine reprezentată datorită „revoluţiei fiscale” ce va fi realizată de PSD.

Se va reduce, la 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit de la 16% la 10%. De asemenea, contribuţiile sociale vor scădea la 37,2%, iar angahatorul va plăti doar o contribuţie obligatorie pentru muncă, de 2,25%. Deducerile personale pentru persoanele cu salarii mici vor creşte cu peste 60%.
Totodată, de la 1 iulie 2018, punctul de pensie va creşte de la 1.000 la 1.100 de lei, iar pensia minimă garantată va ajunge la 640 de lei, faţă de 520 de lei cât este în prezent. De asemenea, indemnizaţia minimă de creştere a copilului va fi majorată de la 1.233 la 1.250 de lei.

VEZI AICI PREZENTAREA DETALIATĂ A MODIFICĂRILOR FISCALE PENTRU 2018

Adaugă un Comentariu

*