Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEPUTAT USR: Este doar un pas până când se vor decide dosarele penale la partid!

DEPUTAT USR: Este doar un pas până când se vor decide dosarele penale la partid! 

Dumitru Lupescu - deputat USR de Dâmboviţa

Deputatul USR de Dâmboviţa, Dumitru Lupescu, critică modul cum se desfăşoară şedinţele în cadrul Parlamentului României. Coaliţia aflată la putere, spune Dumitru Lupescu, „continuă reintroducerea justiţiei sub control politic, prin adoptarea modificărilor la Legea 303, privind statutul magistraţilor”. USR crede că, dacă acest proiect va deveni lege, li se va îngrădi procurorilor şi judecătorilor dreptul la libera exercitare a profesiunii.

„Magistrații vor putea fi anchetați de comisiile parlamentare constituite după modele deja aplicate în ultima perioadă, iar magistrații trimiși în instanță pentru diverse fapte săvârșite vor continua să «împartă dreptatea (lor)». Dacă si proiectul de lege ANI va trece prin «grija unora interesați», celor care au folosit bani publici în scop personal ori de grup nu le vor fi aplicabile interdicțiile ANI rămase definitive în instanțe.

Este doar un pas până când se vor decide dosarele penale la partid, furtul din banii publici va reveni ca normă acceptată și nepedepsită, iar hărțuirea magistraților neobedienţi va fi o regulă. Am ajuns bătaia de joc a unor partide si autorități publice abuzive. Ieri, abuzurile majorității parlamentare au transformat dezbaterea din plenul Camerei Deputaților într-un set de jigniri și cenzurare a Opoziției. Refuzul de a dezbate amendamentele, suspendarea microfonului sunt scene care aparțin regimurilor dictatoriale, nu unei democrații dorite în România.

Parlamentul trebuie să fie un loc de dezbatere a legilor utile dezvoltării si modernizării României, nu aparatul de vot în mâna celor aflați la guvernare. De fiecare dată când tăcem față de restrângerea drepturilor, libertăților, democrației, a independenței și domniei legii, ne îndepărtează de valorile democratice spre care tindem de atâta timp”, precizează deputatul Dumitru Lupescu, într-un comunicat de presă.

Adaugă un Comentariu

*