Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 22, 2019
Sunteți Aici Home » POLITIC » Deputaţii noştri votează şi pentru colegii lipsă

Deputaţii noştri votează şi pentru colegii lipsă 

Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să ia de urgenţă măsuri regulamentare pentru sancţionarea deputaţilor Ciprian Florin Luca – PSD şi Vasile Berci – PNL întrucât, din dovezi puse la dispoziţie de presă, aceştia au votat atât pentru domniile lor cât şi  pentru doi colegi ai lor.
 
În acest sens IPP a depus o sesizare în scris conducerii Camerei Deputaţilor, membrilor Biroului Permanent şi liderilor grupurilor parlamentare, însoţită de dovezi video.
 
Jurnaliştii Hotnews i-au filmat pe cei doi deputaţi votând în plenul Camerei Deputaţilor în ziua de 8 martie a.c., atât pentru ei, cât şi pentru colegii de bancă. De aceea în solicitarea adresată conducerii Camerei Deputaţilor, IPP a cerut să fie sancţionaţi atât cei care au folosit cartelele altor persoane pentru a vota, cât şi pe cei care şi-au înstrăinat cartelele.
 
Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, utilizarea dispozitivului electronic de votat de către un alt deputat se sancţionează cu interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile”.
 
IPP solicită să se constate abaterile deosebite de grave, dar şi circumstanţele agravante implicate de gestul acestor deputaţi, situaţie prevăzută în acelaşi Regulament, astfel că cei în culpă ar trebui excluşi temporar[1] suportând şi următoarele consecinţe ale aplicării sancţiunii suspendării, potrivit art. 219 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, anume:
 
a) suspendarea indemnizaţiei lunare pe timpul excluderii;
b) suspendarea drepturilor ce ţin de calitatea de deputat, cu excepţia imunităţiii;
c) interzicerea participării la lucrările Camerei si ale comisiilor (Art. 219)”.
 
Apreciem că textul Regulamentului este extrem de permisiv cu astfel de situaţii însă, chiar şi în aceste condiţii, el nu este respectat şi aplicat cu fermitate.
 
Cerem în acelaşi timp preşedinţilor celor două partide cărora le aparţin cei doi deputaţi să rămână consecvenţi şi să se distanţeze de aceia care fraudează rezultatul votului.

Sursa: IPP

Adaugă un Comentariu

*