Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEPUTATUL ION STAN A FOST TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ! Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție

DEPUTATUL ION STAN A FOST TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ! Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție 

ion stan

Procurorii DNA după câteva luni de cercetări au trimis în judecată pe deputatul independent de Dâmbovița Ion Stan. Demnitarul este acuzat de comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.Stan și-a dat demisia din PSD, fiind forțat să ia această decizie de Victor Ponta. Oricum, nici un membru al partidului nu a mai sărit, pe față, în sprijinul fostului președinte al PSD Dâmbovița.

Din comunicatul prezentat de DNA reiese că,”Inculpatul Stan Ion a pretins banii lasand să se înteleagă ca are influenta asupra unor functionari cu putere de decizie, in vederea inlesnirii derularii unor contracte in curs, precum si pentru obtinerea unor noi contracte de lucrari, de catre firmele controlate direct sau indirect de denuntator.

În zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan Ion a primit, prin intermediul soferului sau, Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare (in total 60.000 lei) o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala.

În perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Stan Ion, avand functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid politic, in baza unei pretinderi anterioare, a primit, in mod indirect, in beneficiul formatiunii politice din care face parte, de la acelasi denuntator, produse pentru campania electorala in valoare de circa 535.000 lei. In schimb, inculpatul l-a lasat pe denuntator sa creada ca are influenta asupra unor functionari, respectiv primari ai unor localitati din judetul Dambovita, astfel incat ar putea sa determine acele primarii sa incheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de catre denuntator”.

Șoferul deputatului Stan, Florin Sarca, a fost scos de sub urmărire penală.În prima fază, fusese acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influiență.Deputatul Ion Stan tot tmpul a considerat că i s-a pus la cale o înscenare. Practic, împotriva sa au luptat adversarii politici.

Adaugă un Comentariu

*