Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEPUTATUL ION STAN RUPE TĂCEREA! „Dosarul în care sunt inculpat se bazează în totalitate pe denunţul calomnios al unui infractor versat”

DEPUTATUL ION STAN RUPE TĂCEREA! „Dosarul în care sunt inculpat se bazează în totalitate pe denunţul calomnios al unui infractor versat” 

ion stan

Parlamentarul de Dâmboviţa a remis către redacţia noastră un comunicat de presă prin care aduce lămuriri cu privire la ancheta demarată în cazul său. Stan se arată îngrijorat de faptul că se încearcă acreditarea ideii că respingerea de către Camera Deputaţilor a cererii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive va afecta România în plan extern, motiv pentru care s-a hotărât să rupă tăcerea.

„Dosarul nr. 344/P/2012 în care este inculpat deputatul Ion Stan, instrumentat de Secţia de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se bazează în totalitate pe denunţul calomnios al unui infractor versat, aflat în conflict cu legea penală, iniţial reţinut şi încarcerat, cercetat încă din 2010 pentru fraude de proporţii în legătură cu traficul de medicamente.

Demascarea sistemului mafiot din reţeaua de distribuţie a medicamentelor a făcut obiectul declaraţiei mele politice din 14 februarie 2012 – «Traian Băsescu şi reforma sănătăţii: între ciocanul şi nicovala mafiei transnaţionale a fraudării asigurărilor de sănătate»”, se arată în comunicatul transmis presei.

Ion Stan mai vorbeşte despre presiunea exercitată de anchetatori asupra sa. „Am fost ridicat şi îmbrâncit cu brutalitate, sub ameninţarea încătuşării de către persoane înarmate la vedere, din faţa sediului filialei judeţene Dâmboviţa a PSD, în plină campanie electorală, fără a fi citat şi fără a exista vreun indiciu că aş refuza să mă prezint la solicitarea Parchetului. Dimpotrivă, m-am prezentat de fiecare dată când am fost solicitat de organele de anchetă. (…)

La data de 27 noiembrie 2012, trei indivizi rămaşi neidentificaţi, având asupra lor valize metalice, au pătruns abuziv, în absenţa mea, în biroul în care îmi desfăşuram activitatea politică la sediul filialei Dâmboviţa a PSD. Acele persoane au evacuat tot personalul prezent şi au rămas acolo nesupravegheate, mai mult timp, putându-se presupune fie că au efectuat o percheziţie ilegală, fie că au depus, în mod ascuns, obiecte, care ulterior să fie ridicate printr-o procedură legală, atribuindu-mi-se deţinerea lor. (…)

Sub pretextul urgenţei anchetei penale, am fost supus ascultărilor şi interceptărilor electronice, filat şi filmat în absenţa unui mandat legal emis de judecător, fiindu-mi înscenate şi aşa-zise momente operative în care să fiu prins în flagrant. Evident că toate aceste patru tentative provocatoare, în absenţa săvârşirii faptelor, au eşuat”, dezvăluie deputatul Ion Stan.

Adaugă un Comentariu

*