Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DEPUTATUL IONUŢ SĂVOIU VREA ZONĂ METROPOLITANĂ LA TÂRGOVIŞTE! În acest mod s-ar deschide porţile colaborării între localităţi

DEPUTATUL IONUŢ SĂVOIU VREA ZONĂ METROPOLITANĂ LA TÂRGOVIŞTE! În acest mod s-ar deschide porţile colaborării între localităţi 

ionut savoiu 2

Potrivit Legii nr. 351/2001, unităţile administrativ-teritoriale se pot asocia într-un parteneriat voluntar în scopul înfiinţării de Zone Metropolitane care sǎ ducǎ la întărirea complementarităţilor între unităţile participante şi factorii de decizie interesaţi în dezvoltarea acesteia. În acest sens, redefinirea şi regândirea componentei actuale a asociaţiei CIVITAS poate contribui grǎbirea şi facilitarea procesului instituţional.

Deputatul PSD Ionuţ Sǎvoiu susţine necesitatea constituirii Zonei Metropolitane Târgovişte conform legislaţiei în vigoare şi urmând modelul Zonelor Metropolitane ale unor Municipii similare reşedinţei noastre de judeţ precum: Baia Mare ( 02 aprilie 2012), Târgovişte (26 aprilie 2013), care sǎ contribuie la dezvoltarea urbanǎ şi economicǎ durabilǎ a judeţului Dâmboviţa.

Deputatul PSD Ionuţ Sǎvoiu menţioneazǎ cǎ, prin abordarea integratǎ şi colaborarea între diverşi actori interesaţi de realizarea proiectelor prin accesarea de programe de finanţare naţionale şi internaţionale, pe lângǎ faptul cǎ reprezintǎ o valoare adaugatǎ incontestabilǎ, constituie şi un argument important în decizia finanţatorilor de a finanta astfel de proiecte.

Din punct de vedere social, constituirea Zonei Metropolitane Târgovişte va contribui la atenuarea discrepanţelor de percepţie a statutului social diferit între cetǎţenii care locuiesc în Municipiul Târgovişte şi cei care locuiesc în localitǎţile mai mici din jur, respectiv mediul urban şi cel rural, precum şi la creearea unei identitǎţi comune a întregului teritoriu metropolitan, în sensul asimilǎrii acestuia cu Municipiul Târgovişte şi cu forţa economicǎ, socialǎ şi politicǎ a acestuia.

Pe de alta parte, constituirea Zonei Metropolitane Târgovişte ar deschide porţile unei colaborǎri permanente între localitǎţile componente şi ar creea posibilitatea implementǎrii în comun a unor proiecte de interes zonal. Acest fapt permite ca abordarea problemelor sociale sǎ se poatǎ face într-un mod integrat, la nivelul întregului teritoriu metropolitan, în domenii ca: asistenţǎ socialǎ, ocuparea forţei de muncǎ şi coeziunea socialǎ, educaţia şi învǎţamântul, tineretul, cultura şi sportul, care pot fi delegate, într-o formǎ sau alta, cǎtre viitoarea structurǎ asociativǎ metropolitanǎ.

5 Răspunsuri la DEPUTATUL IONUŢ SĂVOIU VREA ZONĂ METROPOLITANĂ LA TÂRGOVIŞTE! În acest mod s-ar deschide porţile colaborării între localităţi

 1. Tudor

  De ce ar dori smecherii de pe Via Solarino in aceeasi zona cu sutii din Micro XI ?Savoiu bate campii,ca de obicei!El e deputat in Colegiul Titu,sa ii fericeasca pe aia care ajung someri in guvernarea USL!

   
 2. moshu49

  ăsta are mintea odihnită, iar fabulează, bleah! :(
  sau s-a ales prafu’ de regionalizare (observ că ardealul combate vocal şi în scris, tot mai agresiv, pe toate limbile!) şi penalul dragnea nu ştie?

   
 3. Ionut Savoiu

  Tudor, tin sa precizez ca deputat de Titu inseamna si circuscriptia 16 – Dambovita pentru Parlamentul Romaniei. In plus comunele Nucet si Vacaresti din colegiul 7 pot fi ele incluse in mod firesc in zona metropolitana.

   
 4. Tudor

  Deputat de Titu inseamna DN7 Baldana-Titu,ca prioritate.Poate nu stii,dar DN72 e ca-n palma si, vorbind de circumcizia 16,cum zici,nu uita DN 71 care e varza!Sau de asta nu aveti voie sa vorditi?In rest toate bune!Cincinalul in patru ani de zile…

   
  • dan vasilescu

   ce I-ar mai place lui sa dea niste tunuri din nou;se vor deschide portile unor afaceri pentru el si familia,si cele n firme pa care si le-a facut sa se piarda urma neregulilor;poate un nou motiv sa darame firme care dovedesc mai mult professionalism decat toate din cele n firme ale lui. Dar poate se trezeste poporul,electoratul si schimba TOT.

    

Adaugă un Comentariu

*