Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » DESCINDERI: Evazioniști, săltați de polițiști! Prejudiciul depășește 13 milioane de lei!

DESCINDERI: Evazioniști, săltați de polițiști! Prejudiciul depășește 13 milioane de lei! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.ziaruldeiasi.ro)

Polițiștii prahoveni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, în această dimineață, cu sprijinul jandarmilor și sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, patru percheziții în București și județul Ilfov, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Mai multe persoane urmează să fie duse la sediul poliției pentru audieri.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2010 – 2015, suspecții ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 13 societăți comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale. În baza facturilor fictive de achiziții emise de firme, persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 13.818.177 lei (138 de miliarde de lei vechi).

Ulterior, prin intermediul societăților, au fost spălate diverse sume de bani prin efectuarea mai multor operațiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate.

Adaugă un Comentariu

*