Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » DESCOPERIRE: Celulele canceroase pot fi transformate în globule albe care „mănâncă” tumorile

DESCOPERIRE: Celulele canceroase pot fi transformate în globule albe care „mănâncă” tumorile 

Foto: shutterstock

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford (SUA) au reuşit să transforme o celulă canceroasă mortală într-o leucocită, adică globula albă care apără organismul de bolile infecţioase şi corpurile străine. Cu alte cuvinte, o celulă care „mănâncă” tumorile.

Potrivit Elite Daily, cercetătorii au adăugat, pe o celulă canceroasă dintr-o formă de leucemie limfocitară acută – o formă mortală de cancer, care atacă celulele imunitare albe înainte ca acestea să se maturizeze şi să lupte împotriva viruşilor, un factor de transcriere la sistemul imunitar al pacientului. Acesta s-a fixat pe celulele „bolnave” de leucemie, care au început să se transforme, dobândind ulterior caracteristici similare cu ale unei globule albe imunitare.

În momentul în care celulele cu leucemie care aveau şi factorii de transcriere au fost injectate în şoareci de laborator fără sistem imunitar, acestea nu s-au mai putut transforma în cancer.

Adaugă un Comentariu

*