Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Deşteptarea de după… potop!

Deşteptarea de după… potop! 

ion obagilaDespre nenorocirea asta numită „Balena Albastră”, un morbid joc online, născut în Rusia, care supune minţile copiilor şi îi îndeamnă la sinucidere, am auzit de foarte multă vreme. Semnale despre pericolul pe care îl reprezintă „Balena Albastră” au tot fost trase de presa internaţională, unde mai există publicaţii care se ocupă şi de viaţa normală, firească, nu ca la noi! În România, dacă nu avem pe prima pagină DNA, SRI, cătuşe, Coldea, Kovesi, Ghiţă, Dragnea, Ponta şi ce tunsoare şi-a mai făcut blonda de la Clejani, nu existăm!

Chiar nu auziseră de „Balena Albastră” autorităţile astea din România, care ne ascultă telefoanele cu aparatură ambientală de interceptare şi în culcare şi în sculare, cei care ne urmăresc chiar şi pe traseele obişnuite să vadă, să audă ei ce soi de pârţuri tragem, comitetele şi comisiile ultrapregătite prin colegii de apărare şi înalte academii, marele Consilu de Apărare al Ţării care cică a avizat odată protocoalele de funcţionare a binoamelor şi a băgat presa la pericol de securitate? Chiar nu studiase nimeni fenomenul care se infiltrase în ţară, repercusiunile, modul de operare a acestui joc scăpat parcă dintr-un laborator al manipulării până la moarte?

Se întâmplă ca la noi! Trebuie să apară victime, sacrificii, să explodeze clar mămăliga, altfel nu e nimic. După ce au murit câţiva copii, după ce au fost descoperiţi alţii scrijeliţi pe braţe, prinşi fiind în mrejele jocului, au pornit motoarele îngripate ale autorităţilor care se ocupau până acum doar cu prevenţia rutieră şi ceva sfaturi legat de cei care ne oferă bombonele şi ţigări. Umblă prin şcoli cu „Balena Albastră” după ei! Un pic cam târziu.

E nebunie, ce mai! Toată lumea, de la Guvern până jos, în Primăria de la Dâlga, este acum preocupată de… balenă. Păi, până acum ce aţi făcut, stimabililor? Aha, nu aţi avut motivaţie, nu murise nimeni. Trebuiau aşteptate tragediile pentru a se interveni. A fost cumva un caz top secret? Îl digeraţi numai între voi prin rapoarte şi dosare sau, pur şi simplu, este vorba de incapabilitate?

Asta înseamnă siguranţă naţională, domnilor din instituţiiile de forţă! Să aveţi grijă de tânăra generaţie căzută în tentaculele unui joc care le manipulează mintea şi sufletul. Dar, dumneavoastră sunteţi obişnuiţi să ne urmăriţi pe noi, să lucraţi în binoame şi câmpuri tactice… Poate băieţelul din Dâmboviţa şi nici cel din Satu Mare nu ar fi murit, dacă aţi fi intervenit la timp!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*