Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Deszăpezirea se va face în regie proprie

Deszăpezirea se va face în regie proprie 

Activitatea de deszăpezire la nivelul judeţului Dâmboviţa va fi asigurată în această iarnă de către S. C. Lucrări Drumuri şi Poduri S.A. Conducerea Consiliului Judeţean a decis să utilizeze infrastructura din ograda proprie, respectiv cele 126 de utilaje ale LDP, societate unde deţine pachetul majoritar de acţiuni. În acest sens, a fost încheiat un contract de concesiune a activităţilor de administrare a drumurilor judeţene cu valabilitate cinci ani, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2010.

Târgoviştea, pregătită să intre în dispozitiv

„Pentru serviciile de deszăpezire din iarna 2009-2010 au fost decontate sume în valoare de 4585179 lei, inclusiv TVA, urmând ca pentru iarna 2010-2011 sumele să fie alocate în funcţie de fondurile disponibile”, spune Mihai Puşcaşiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Reţeaua de drumuri judeţene măsoară în Dâmboviţa 809,138 km, însemnând 52 de căi rutiere.

La nivelul municipiului Târgovişte, Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei era pregătită să intre în dispozitiv chiar de astăzi. „Faptul că vremea este încă frumoasă ne dă timp să ne îmbunătăţim planul de acţiune. Spre exemplu, am decis ca pe bulevardele unde s-a turnat covor asfaltic să utilizăm doar nisip, ca să nu afectăm investiţia. Pe restul străzilor, vom folosi şi sare”, afirmă Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, unitatea care se ocupă de deszăpezire  în municipiu.

„Dacă se vor mişca la fel ca în iarna trecută, am convingerea că va fi bine. Ştiţi prea bine că am avut zăpadă din belşug, însă nimeni nu a rămas înzăpezit cu maşina pe vreo străduţă lăturalnică din oraş, cum se întâmpla frecvent înainte”, crede târgovişteanul Tudor Sabin.

Adaugă un Comentariu

*