Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Dezastru în şcolile de la Lunguleţu

Dezastru în şcolile de la Lunguleţu 

570 de copii din Lunguleţu învaţă, de patru ani, printre schele şi moloz. Ion Vlad, primarul comunei, spune că lucrările de consolidare şi reabilitare nu pot fi finalizate din lipsă de bani, aşa că nici în această toamnă cursurile nu vor începe în condiţii normale.

Cea mai grea situaţie îndură cei 183 de elevi de la Şcoala nr. 1, unde nu există nici toalete moderne, copiii fiind nevoiţi să folosească un WC insalubru din curtea instituţiei. Administraţia locală s-a decis să nu mai aştepte finalizarea investiţiei începută în 2007, care prevedea şi construirea grupurilor sanitare, şi a demarat lucrările din fonduri proprii.

Elena Manolescu, inspector şcolar general, este convinsă că orele vor debuta pe 12 septembrie în condiţii normale la Lunguleţu. „Există iniţiativă din partea comunităţii locale pentru a grăbi lucrările. Depinde de dânşii cum fac rost de bani pentru finalizarea şi igienizarea unităţilor de învăţământ”.

La Şcoala nr. 1 Lunguleţu, lucrările sunt executate în procent de 45%, la Şcoala nr. 2 – 70%, iar la Şcoala Serdanu – 75%. „Primăria nu dispune de bani. Am trimis adrese către Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, prin care am solicitat sprijin şi implicare. Aşteptăm răspunsul”, susţine edilul Ion Vlad.

Răspuns la Dezastru în şcolile de la Lunguleţu

  1. otilia parvu

    Au fost investiti bani in scolile care sunt inchise acuma(sALCUTA,HAGIOAICA,FUSEA).Si pentru cele care functioneaza nu mai sunt fonduri(LUNGULETU).In satul DAMBOVICIOARA clasele V-VIII au fost desfiintate,iar I-IV invata simultan.Surpriza e alta- s-au alocat bani sa se ridice langa scoala veche o alta noua.S-a inceput lucrul,dar nu s-a terminat.De ce s-au gasit fonduri pentru ceva care nu are rost sa se mai construiasca?-ca sa mai acopere primaria din banii furati si sa prostesca pe prosti.Exemplele ar putea continua.Dar totul e in zadar.

     

Adaugă un Comentariu

*