Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » DEZBATERE: Agricultorii din Dâmboviţa s-au întâlnit cu secretarul de stat Daniel Botănoiu

DEZBATERE: Agricultorii din Dâmboviţa s-au întâlnit cu secretarul de stat Daniel Botănoiu 

intalnire fermieri 3

Daniel Dumitru Botănoiu – secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a întâlnit, astăzi – 23 februarie 2017, în oraşul Titu, cu reprezentanţii fermierilor din Dâmboviţa şi cu specialiştii în legumicultură, pomicultură, zootehnie şi piscicultură. La dezbateri au participat şi mai mulţi primari.

Botănoiu a prezentat politicile agricole, încurajându-i pe cei prezenţi să depună proiecte de finanţare în cadrul programelor existente la nivelul ministerului. De asemenea, a vorbit despre acciza la motorină, despre acordarea subvenţiilor pentru agricultură, refacerea şi extinderea sistemelor de irigaţii şi despre înfiinţarea centrelor de colectare şi procesare pentru legume şi fructe.

intalnire fermieri 1

„Sunt prevăzute la nivel național 10 depozite mari, cu atmosferă controlată, separatoare, nu numai pentru varză, cartofi sau tomate, ci pentru toate produsele, pentru că de acolo intenționăm să avem acea comasare de ofertă ca să putem exporta, iar, pe de altă parte, să negociem cu marile lanțuri de magazine”, a explicat Daniel Dumitru Botănoiu.

Secretarul de stat a abordat apoi programul în baza căruia pot primi subvenţii producătorii de tomate. Fermierii au aflat, spre exemplu, că, dacă depun cereri în mai multe judeţe, plata se va face de către structura din județul în care deţin suprafața cea mai mare.

În partea a doua a întâlnirii, agricultorii din Dâmboviţa au pus întrebări şi au primit răspunsuri la problemele punctuale pe care le întâmpină. Preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea a solicitat sprijin pentru staţiunile de cercetare care îşi desfăşoară activitatea în Dâmboviţa.

intalnire fermieri 2

„Suntem alături de acţiunile ministerului, vrem să înţelegem corect care este direcţia şi care sunt paşii de urmat pentru a face ceea ce trebuie”, a precizat Alexandru Oprea.

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a venit în judeţul Dâmboviţa la invitaţia preşedintelui CJD Alexandru Oprea şi a parlamentarilor PSD Oana Vlăducă, Adrian Ţuţuianu şi Titus Corlăţean.

Adaugă un Comentariu

*