Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DEZBATERE: Asistenţa socială, componentă a actului medical de calitate în spital!

DEZBATERE: Asistenţa socială, componentă a actului medical de calitate în spital! 

dezbatere spital asistenta sociala 2

Astăzi, în sala de şedinţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, s-a desfăşurat o întâlnire a asistenţilor sociali care activează în cadrul spitalelor din judeţul Dâmboviţa. Scopul acestei dezbateri, la care au participat prof. Doru Buzducea – preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Medicali din România, Florina Mureşan – subprefect al judeţului, Vasile Ivanoff – secretarul Consiliului Judeţean, Claudiu Dumitrescu – managerul general al Spitalului din Târgovişte, alţi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţiuni de asistenţă socială, a fost acela de a promova în rândul opiniei publice rolul pe care îl are în comunitate instituţia asistentului social.

Discuţiile au fost deschise de Violeta Ioan, asistent social în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

„Am vrut să adunăm laolaltă toţi factorii implicaţi, pe noi, asistenţii sociali care creăm această reţea şi, împreună, să căutăm şi să găsim soluţii de rezolvare a problemelor cu care se confruntă oamenii aflaţi în situaţii de risc, beneficiarii serviciilor sociale”, a spus Violeta Ioan

dezbatere spital asistenta socialaMedicul Claudiu Dumitrescu, managerului spitalului târgoviştean, a spus că asistenţa socială reprezintă o componentă importantă a actului medical şi trebuie în permanenţă dezvoltată şi respectată. Claudiu Dumitrescu a precizat că, în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, îşi desfăşoară activitatea un colectiv important de asistenţi sociali, de a cărui activitate este foarte mulţumit.

Preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali a fost impresionat de modul în care decurg lucrurile în Dâmboviţa, în ceea ce priveşte activitatea asistenţilor sociali, de implicarea acestora în rezolvarea problemelor sociale ale unor semeni aflaţi în situaţii limită. Doru Buzducea se află într-o campanie de promovare şi valorizare a profesiei de asistent social, care se desfăşoară la nivelul tuturor judeţelor din România.

Adaugă un Comentariu

*