Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DEZBATERE: Cum aplicăm legea salarizării? Conferinţă regională organizată la Târgovişte

DEZBATERE: Cum aplicăm legea salarizării? Conferinţă regională organizată la Târgovişte 

Sursa foto: CJ Dâmboviţa

Sindicatul Administraţiei Publice „Forţa legii” a organizat, astăzi, la sediul CJ Dâmboviţa, conferinţa regională „Cum aplicăm legea salarizării?”, cu participarea a 200 de persoane din Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Ilfov, Ialomiţa şi Giurgiu: primari, secretari şi contabili de primării şi consilii judeţene. Întâlnirea a fost precedată de una similară, desfăşurată săptămâna trecută la Craiova.

În cadrul dezbaterilor, s-au oferit modele de punere în aplicare a legii, pornind de la o comună cu un număr mic de locuitori. S-a pus accent pe importanța fundamentării juridice și legale de către consiliile locale a hotărârilor ce vor fi adoptate în vederea aplicării actului normativ. În acest context, conform art. 11 din lege, aceste autorități deliberative vor stabili salariul de bază și coeficienții de ierarhizare. De asemenea, s-au discutat propunerile de grile pe categorii de unități administrativ-teritoriale, precum și procedura de consultare a organizației sindicale.

Sursa foto: CJ Dâmboviţa

Sursa foto: CJ Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a recomandat ca procesul de stabilire a drepturilor salariale să se desfășoare cu prudență și s-a pronunțat în favoarea găsirii de soluții corecte și viabile de salarizare. Totodată, Alexandru Oprea a subliniat importanța delegării de competențe și a făcut apel la responsabilitate în aplicarea legii salarizării, pornind de la anvelopa salarială a fiecărei UAT, care să poată să susțină efortul bugetar corespunzător acestor demersuri.

Președintele CSN Meridian a lansat către participanți apelul de a reveni peste o lună, pentru a evalua rezultatele întâlnirii.

Adaugă un Comentariu

*