Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DEZBATERE: „Different City-Smart City” vine cu soluţii inteligente pentru administrarea oraşelor!

DEZBATERE: „Different City-Smart City” vine cu soluţii inteligente pentru administrarea oraşelor! 

Sursa foto: www.differentsmartcity.com

Iluminat stradal eficient, parcări inteligente, eficiență energetică, platforme administrative de lucu, managementul deșeurilor și multe alte aplicații destinate orașelor moderne vor fi prezentate la „Different City-Smart City. Dezbatere 2017-2020″. Evenimentul reuneşte primari, city manageri, specialiști în administrație cu experți în soluții pentru o administrare modernă a orașelor şi se va desfăşura pe 24 şi 25 octombrie 2017, la Ramada Plaza Bucueşti, Sala Terra, începând cu ora 08:00.

Dezbaterea oferă cadrul necesar discuțiilor și promovării conceptului de Smart City și contribuie la crearea unei rețele de inovare în rândul administrațiilor publice și a mediului de afaceri, care să conducă la creșterea calității vieții în comunitățile urbane.

Obiectivele evenimentulului:
– Accelerarea deciziilor autorităților publice pentru adoptarea soluțiilor smart în beneficiul cetățenilor, mediului de afaceri, turiștilor și administrației
– Promovarea soluțiilor inteligente pentru administrarea și funcționarea orașului și transformarea lui în Smart City cu ajutorul unor platforme și soluții specifice
– Identificarea domeniilor de interes comun pentru viitoarele implementări și parteneriate în domeniul smart city.

Alături de autorități publice locale sunt așteptați să participe reprezentanți ai companiilor, mediului universitar și ai organizațiilor non-profit. Evenimentul este susținut de Ambasada Olandei, prezența doamnei ambasador Stella Ronner- Grubačić fiind confirmată deja. Coordonarea conținutului și moderarea dezbaterii este asigurată de Marius Bostan, fost ministru al comunicațiilor și pentru societatea informațională. Alți speakeri internaționali s-au alăturat pentru a împărtăși audienței din experiențele altor țări, cum sunt administrate orașele lor.

„E timpul ca un public cât mai larg să afle că orașele pot fi inteligente sau ar trebui să fie. Primarii, city managerii ar trebui să fie informați despre soluțiile existente care îi vor duce în rândul orașelor inteligente. Există și în România orașe care au intrat serios pe acest trend și care sunt exemplu de știut, de urmat. Apoi, cetățenii fiind informați, vor ști ce să ceară edililor și cum să participe și ei la acest efort. În acest mod vor putea grăbi adoptarea soluțiilor pentru smart city”, a declarat Marius Bostan.

Persoanele care doresc să participe trebuie să se înscrie prin intermediul unui Formular care poate fi descarcat de pe website-ul evenimentului, unde pot fi găsite și alte detalii despre eveniment și agendă: https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2/

Adaugă un Comentariu

*