Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEZBATERE: Experţii olandezi ne dezvăluie cum se construiesc oraşele inteligente!

DEZBATERE: Experţii olandezi ne dezvăluie cum se construiesc oraşele inteligente! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: pavaza.ro)

În perioada 24-25 octombrie 2017, se va organiza la Bucureşti a doua ediţie a dezbaterii naţionale „Different City – Smart City”, organizată în parteneriat cu Ambasada Olandei. Vor participa numeroşi consultanţi internaţionali în strategii smart city, precum şi experţi din Olanda, care vor prezenta proiectele de smart city implementate în ţara lor.

Evenimentul este deschis reprezentanților tuturor administrațiilor publice locale. Până la acest moment, şi-au declarat intenţia de participare municipalităţile din Alba Iulia, Iași, Călărași, Buzău, Timișoara, Arad, Primăria Sectorului 3 Bucureşti și altele în curs de confirmare.

Dezbaterea națională va avea loc pe 24 octombrie, la Hotel Ramada Plaza București, Sala Terra, începând cu ora 09:00. Cea de-a doua zi (25 octombrie) este dedicată întâlnirilor bilaterale de business, ce se vor desfășura la Clubul Administrației, Strada Dumbrava Roșie nr 2, sector 2, București.

Excelenţa Sa Stella RONNER-GRUBAČIĆ – ambasador al Olandei în România le va împărtăși invitaților informații legate de modul în care se construiesc orașe inteligente în Olanda, proiecte de viitor și modalități de cooperare între România și Olanda.

Conferința va continua cu speech-urile câtorva reprezentanți ai municipalităților din țară, care vor expune nevoile de dezvoltare ale orașelor în domeniul smart city, dar și proiectele pe care le au în vizor în perioada următoare în această direcție. Printre primarii care vor vorbi în deschiderea evenimentului se număra și Mircea Hava – Alba Iulia și Robert Negoiță – Sectorul 3 al Capitalei.

În cadrul evenimentului, patru Keynote Speakeri din diverse țări în care conceptul smart city nu mai reprezintă un lux, ci o necesitate, vor oferi celor prezenţi noi perspective asupra conceptului de oraș inteligent și secretele adaptării la o gândire inovativă în care arhitecții proiectează viitorul în condițiile actuale de rapidă și continuă dezvoltare.

“Discutăm aplicat, despre cum un oraș poate deveni mai inteligent, cum un oraș poate pune această forță tehnologică în slujba dezvoltării economiei, servirii cetățenilor, satisfacției ridicate a turiștilor și în general a unei vieți mai bune, pentru că sunt soluții care nu costă mult și aduc beneficii foarte mari. Dezbaterea publică este necesară pentru a aduce tehnologii de vârf care să lucreze pentru cetățeni și să evite alegerile greșite din necunoaștere sau lipsă de informație relevantă”, precizează Marius Bostan – fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, membru fondator Fundația Națională a Tinerilor Manageri și consultant strategic al evenimentului.

Reprezentanții orașelor prezenți la eveniment vor discuta despre nevoile de dezvoltare, despre soluțiile personalizate pe care le pot adopta pentru a investi în viitorul acestora și în bunăstarea cetățenilor lor, dar și despre barierele administrative. Avem nevoie de transformare digitală? Avem consumatori de servicii smart? Care sunt nevoile cetățenilor? Ce-și doresc turiștii de la un oraș? Dar companiile? Volumul datelor crește în fiecare zi. Unde le stocăm? Cum am dori să fie păstrate? Cum le prelucrăm? Putem asigura securitatea? Suntem pregătiți să migrăm în cloud?

Participanții la dezbatere se vor întâlni apoi în cadrul unor Workshop-uri tematice pentru a discuta aplicat pe strategii și soluții de dezvoltare pentru anumite sectoare administrative. Specialiștii vor prezenta aplicații și soluții inovatoare Smart City și impactul acestora asupra mediului de business, administrației, cetățenilor și turiștilor, se vor discuta metode de implementare și modele de afaceri. Ce beneficii aduc soluțiile smart? Aduc venituri suplimentare? Este fezabilă investiția? Se vor reuni reprezentanți ai companiilor care au dezvoltat diverse soluții tehnologice ce au fost implementate cu succes în țară sau în afara țării. Se va discuta inclusiv despre cum se poate crea un eco-sistem de companii inovatoare și cum pot beneficia orașele din România de pe urma acestora. Evenimentul se va încheia a doua zi cu întâlniri bilaterale de lucru.

Sunt așteptați principalii actori implicați în crearea orașelor inteligente: orașele și municipiile din România, companiile furnizoare de produse, soluțiilor și echipamente ICT pentru Smart City, mediul academic, start-up-uri și experți în domeniul smart city.

Pentru companiile interesate să participe, „Different City – Smart City, Dezbatere Națională 2017 – 2020″ reprezintă o oportunitate excelenta pentru prezentarea sau expunerea de produse și servicii de smart city, stabilirea de contacte cu diferite comunități prezente la eveniment, identificarea de noi oportunități de afaceri prin intermediul evenimentului de networking.

Evenimentul este organizat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Different Angle Cluster – primul cluster din domeniul ICT din București, împreuna cu Agenția de PR Concord Communication.

Adaugă un Comentariu

*