Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEZBATERE: Guvernul propune 47 de măsuri pentru combaterea sărăciei

DEZBATERE: Guvernul propune 47 de măsuri pentru combaterea sărăciei 

IL Caragiale

Guvernul României a lansat astăzi în dezbatere publică strategia antisărăcie, în fapt 47 de măsuri sociale corelate cu cele europene, structurate pe categorii de vârstă, cu calendar de aplicare și surse de finanțare. DETALII AICI.

“Vrem să constituim împreună un parteneriat sau o coaliție anti-sărăcie, care să reunească ONG-urile și autoritățile publice. Nu este suficient că avem fonduri, este nevoie de o utilizare eficientă a acestora și de umanitate. Unele dintre măsurile incluse în pachet se aplică deja, dar au nevoie de o mai bună coordonare, unele le pregătim împreună, iar pentru altele am vrea să pornim de la experiențe punctuale pe care dvs. le aveți la nivel local, și să încercăm să le reorganizăm sau să le extindem, pe parcurs”, a afirmat premierul Dacian Cioloș.

Două dintre obiectivele cuprinse în pachetul integrat pentru combaterea sărăciei vizează creşterea ratei de ocupare a populației cu vârsta între 20-64 de ani, de la 65,7% în 2014, la 70% în 2020, și reducerea, până în anul 2020, cu cel puțin 580.000 de persoane a celor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

pachet antisaracie

Adaugă un Comentariu

*