Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Dezbatere internaţională la Universitatea Valahia din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Dezbatere internaţională la Universitatea Valahia din Târgovişte 

dezbatere UVT 1

Universitatea Valahia din Târgovişte găzduieşte în aceste zile o conferinţă internaţională în cadrul căreia sunt abordate problemele actuale ale societăţii. Lucrările prezentate şi reuniunile plenare acoperă domeniile: ştiinţe economice şi sociale; matematică şi ştiinţe ale naturii; ştiinţe inginereşti; artă şi ştiinţe umaniste.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi se bucură de participarea a peste 80 de cercetători şi profesori din ţară şi din străinătate: Franţa, Grecia, Croaţia şi Turcia.

În deschiderea dezbaterilor, rectorul Călin Oros a propus ca Universitatea Valahia din Târgovişte şi Academia Oamenilor de Ştiinţă din România să organizeze an de an, în ultima săptămână a lunii noiembrie, o astfel de conferinţă. Tema abordată anul acesta a urmărit să identifice provocările societăţii contemporane în contextul schimbărilor economico-sociale.

dezbatere UVT 2

Şi dacă tot s-a vorbit de provocări, ÎPS Nifon, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, a punctat că, în niciun domeniu de activitate, fie că vorbim despre economie sau politică, nu se pot aplica principii dacă nu există dimensiune morală.

„Toată lumea vorbeşte acum de provocările lumii contemporane din punct de vedere economic şi social. În acelaşi timp, să nu uităm că, dacă vorbim de o criză economică, socială şi politică în lumea noastră, trebuie să vorbim şi de o criză morală. Nu putem să fim cu concepţii foarte strâmpte în specializarea noastră, ci trebuie să înţelegem principii şi din alte domenii. Ne întrebăm de ce trebuie să vorbim de control şi audit, atunci când avem principii foarte clare. Ei bine, este foarte necesar pentru prevenţie şi pentru descoperirea unor nereguli cauzate de lipsa de dimensiune morală în întreaga activitate economică şi socială”, a precizat ÎPS Nifon – arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Adaugă un Comentariu

*