Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 19, 2018
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » DEZBATERE: Politica publică a medicamentului, o necesitate!

DEZBATERE: Politica publică a medicamentului, o necesitate! 

carmen holban 1

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie, a participat, joi – 8 iunie 2017, la întâlnirea Forumului Industriei Farmaceutice. La discuţii, au fost prezenţi toţi cei implicaţi în industria pharma, respectiv: reprezentanţi ai ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, membri ai asociaţiilor din industria farmaceutică, delegaţi ai companiilor producătoare de medicamente, importatori, distribuitori şi, bineînţeles, asociaţii de pacienţi. Nu a lipsit nici ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Conferinţa s-a derulat sub titulatura „Politica publică a medicamentului, o necesitate”. Dezbaterile s-au concentrat asupra principalelor provocări cu care se confruntă, de ani de zile, industria farmaceutică din România: lipsa unei politici publice a medicamentului, lipsa de predictibilitate, dispariţia unor medicamente de pe piaţă, molecule noi intrate pe piaţa de compensate etc.

carmen holban 2

„Este important de reţinut faptul că măsurile aplicate de Guvern în ultima perioadă au creat mediul echilibrat în piaţă, în care interesele pacienţilor să fie apărate, iar evoluţia preţurilor să fie realizată în beneficiul acestora. Nu trebuie uitate măsurile deja intrate în vigoare în domeniul sănătăţii, parte a Programului de Guvernare 2017-2020, respectiv: desfiinţarea comisiilor de la nivelul Casei de Sănătate prin care pacientul aşteaptă să ia prescripţia de la medic, introducerea în schema de compensări a câte unui medicament pentru fiecare afecţiune, alocarea de fonduri pentru programul de sănătate publică incluzând segmentul de boli rare, suplimentarea fondului bugetar pentru sănătate, urmare creşterii salariale a personalului medical”, a precizat Carmen Holban.

Deputata a mai spus că, la Forumul Industriei Farmaceutice, toate problemele puse pe tapet au fost tratate cu maximă seriozitate, urmând ca soluţiile găsite şi concluziile trase la final să dicteze acţiunile viitoare în domeniul sănătăţii.

Adaugă un Comentariu

*