Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DEZBATERE: Procurorii DNA nu vor să fie modificate legile justiţiei!

DEZBATERE: Procurorii DNA nu vor să fie modificate legile justiţiei! 

FOTO ARHIVĂ

Procurorii DNA au respins în unanimitate o serire de propuneri de modificare a legilor justiţiei avansate de ministrul Tudorel Toader. Magistraţii Departamentului Naţional Anticorupţie nu vor trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei şi nici modificarea regimului referitor la răspunderea materială a judecătorilor şi procurorilor. De asemenea, nu a fost agreată nici înfiinţarea unei direcţii specializate, în cadrul Ministerului Public, pentru efectuarea urmăririi penale în cazul infracţiunilor săvârşite de către magistraţi.

CITEŞTE ŞI: Procurorii şi judecătorii vor fi controlaţi politic, susţin liderii USR!

Totodată, nu vor procurorii DNA să fie introduse în lege condiţiile privind vârsta minimă de 30 de ani şi cel puţin 5 ani de activitate efectivă, pentru candidaţii la Institutul Naţional al Magistraturii. În opinia lor, această modificare nu corespunde realităţilor sociale şi va îngreuna recrutarea unui număr suficient de viitori magistraţi bine pregătiţi şi integri.

Nu este văzută cu ochi buni de către procurorii DNA nici condiţia de 15 ani vechime efectivă în funcţia de procuror, pentru a promova la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta este considerată a fi excesivă, în raport cu structura actuală a corpului de magistraţi şi experienţa necesară pentru exercitarea acestei funcţii.

Adaugă un Comentariu

*