Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » DEZBATERE: Vrem să îmbunătăţim Europa sau să renunţăm la ea?

DEZBATERE: Vrem să îmbunătăţim Europa sau să renunţăm la ea? 

José Manuel Barroso

După 50 de dialoguri organizate în orașe din toate cele 28 de state membre ale UE, Comisia Europeană invită peste 150 de cetățeni la Bruxelles pentru o dezbatere paneuropeană, ce va avea loc joi, 27 martie, în clădirea Charlemagne a Comisiei, informează Centrul Europe Direct Târgovişte. Președintele José Manuel Barroso va modera un dialog cu cetățenii în cursul după-amiezii, în timp ce alți 10 comisari și deputați în Parlamentul European vor participa la dezbateri cu cetățenii în cadrul unor evenimente paralele organizate pe tot parcursul zilei.

„Întrebarea dominantă a dezbaterii continue la nivel european este următoarea: vrem să îmbunătățim Europa sau să renunțăm la ea? Răspunsul meu este clar: trebuie să ne implicăm! Dacă nu vă place Europa așa cum este, îndemnul meu este să o îmbunătățiți!” a declarat José Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene.

„Având în vedere că se apropie alegerile pentru Parlamentul European, îmi doresc o dezbatere reală privind modul în care Uniunea Europeană ar trebui să evolueze în anii următori, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere politic. O dezbatere în care fiecare cetățean să fie implicat. Acesta este motivul pentru care Comisia va organiza un dialog cu cetățenii săptămâna viitoare la Bruxelles și pentru care am vizitat fiecare țară din UE anul trecut, și continuăm să facem acest lucru și anul acesta, pentru a participa la dezbateri privind Europa.”

Adaugă un Comentariu

*