Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Dezbinarea, ca armă politică

Dezbinarea, ca armă politică 

ion obagilaSuntem dezbinaţi? Nu! Suntem manipulaţi în cel mai oribil stil. Grupările oculte nu vor binele ţării. Ne vor la pământ, timoraţi, speriaţi, înveninaţi sau încătuşaţi dacă este nevoie. Am întâlnit, în aceste zile, câţiva liceeni întreţinuţi de părinţi, de bunicii pensionari cu care sunt acum într-un total dezacord politic. Ieşiseră în stradă şi ţipau cât îi ţineau bojogii că vor demiterea guvernului şi a parlamentului. Că nu vor graţiere, amnisie, că nu vor să iasă corupţii din puşcării.

I-am întrebat dacă au habar despre ceea ce solicită, dacă cunosc noţiuni de drept penal, civil sau constituţional. Dacă ştiu cu ce se mănâncă democraţia. M-au repezit, spunându-mi că nu îi înteresează, ei sunt cu DNA, cu USR, cu cei care au avut curajul să doarmă în Parlament şi că nu pot să-l sufere pe Dragnea.

L-am văzut apoi pe preşedintele Iohannis în Parlament. A avut un discurs într-o totală contradicţie cu normele elementare ale democraţiei, cu rolul pe care acesta îl are în societate. Zâmbet ironic, cuvinte tăioase, replici acide, alarmante, nedemne, nepoliticoase. Este clar că şeful statului nu va milita pentru concordie şi că va întreţine în continuare starea de tensiune. Atunci, de ce să ne mai mirăm că elevii de liceu ieşiţi la protest nu acceptă niciun argument contra? După ei, doar potopul. La fel zice şi Klaus Iohannis.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*