Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, ianuarie 15, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » DIASPORA cere suplimentarea personalului şi program prelungit la Paşapoarte

DIASPORA cere suplimentarea personalului şi program prelungit la Paşapoarte 

Sursa foto: bucurestifm.ro

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa – FADERE atrage atenţia că măsurile propuse de ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru rezolvarea problemelor de la serviciile de eliberare a paşapoartelor, unde s-au format cozi uriaşe, sunt insuficiente.

„Efectele prelungirii valabilității pașapoartelor vor fi resimțite abia peste 5 ani, iar înființarea unui singur centru de eliberare a pașapoartelor în București va lăsa nerezolvată problema în multe alte zone. Credem în continuare că este datoria Statului Român să ofere servicii şi condiţii civilizate cetăţenilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de FADERE.

Din punctul de vedere al românilor din Diaspora, Ministerul Afacerilor Interne trebuie să implementeze, de urgenţă, următoarele măsuri:
– Suplimentarea personalului de la ghişeele de eliberare a pașapoartelor
– Prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore
– Extinderea programului de lucru în zilele festive şi la sfârșit de săptămână
– Implementarea unui sistem online atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi pentru programarea la ghișeu
– Instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a pașapoartelor unde cei interesați să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem
– Înfiinţarea unor ghişee noi pe perioada în care vin românii din Diaspora.

„Solicităm insistent ca MAI să ia măsuri care să aibă efecte acum, nu doar peste 5 ani. Cerem, de asemenea, demisia directorului general al serviciilor de pașapoarte, Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nici o soluție pentru deblocarea acestei crize. Scuzele nu sunt suficiente”.

Răspuns la DIASPORA cere suplimentarea personalului şi program prelungit la Paşapoarte

  1. tass

    chiar la toate aceste persoane expira actele de identitate in luna august?de ce atata scandal?nu am vazut sau citit ca aceste persoane sa faca scandal in tarile care muncesc pentru umilinta indurata de ele.si vorbesc despre plata,locurile de cazare si nu in ultimul rand felul cum se poarta patronii cu romancele prin sudulitaliei.acolo nu e fadre?nu fadre e in romania.GRANDOMANIA omora romania.

     

Adaugă un Comentariu

*