Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Dileme

Dileme 

ion obagilaÎntre sistem şi clasa politică se dă în aceste zile o pseudo luptă. Pare reală, dar nu este! Codruţa Kovesi, şefa DNA, tot nu vrea să meargă în faţa comisiei parlamentare. CSM-ul trebuie să se pronunţe dacă documentele despre alegerile din 2009 ajung în faţa parlamentarilor care cercetează evenimentele sau nu.

Porcii au devenit şi ei material de studiu pentru procurori. Şi nu jivinele oricui, ci cele ale lui Dragnea plecat acum la pescuit oceanic! Popoviciu, marele milionar, ginerele lui „Dincă te leagă”, a tulit-o din ţară cu puţin timp înainte de a fi condamnat. Bercea Mondialu, închis în puşcăria de la Craiova, cere să vorbească cu presa apoi, în faţa reporterului, de frică, se răzgândeşte. Totul are un miros puturos, a făcătură.

Ce ne mai rămâne de făcut, nouă celor care putem fi anihilaţi dintr-un pix şi care credem că libertatea şi democraţia chiar există? Să aşteptăm să treacă vacanţa. Poate vom vedea în Parlament, spre dezbatere, vreo brumă de lege, nu zic un pachet, care să ne apere de abuzuri, de înscenări, de cei care spun şi acum, şi o şi cred, că ei sunt statul.

Vrem politicieni cu vână, care să iasă din vraja puterii, deloc absolută, şi să lupte deschişi la cămaşă, cu pieptul la vedere, pentru ţară şi popor. Ştiu, este greu să-ţi deschizi nasturii la cămaşa de 500 de dolari şi să scoţi cravata de 300! Dar, poate, cine ştie de unde sare norocul…

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*