Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » DISCIPLINĂ ÎN SECTORUL PANIFICAŢIE! Amenzile aplicate de ITM au scăzut de şapte ori faţă de luna martie 2013

DISCIPLINĂ ÎN SECTORUL PANIFICAŢIE! Amenzile aplicate de ITM au scăzut de şapte ori faţă de luna martie 2013 

marius lixandru 1

La iniţiativa Inspecţiei Muncii, I.T.M. Dâmboviţa a organizat, în cursul lunii aprilie 2013, Campania în domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase ce a avut drept scop identificarea muncii nedeclarate, precum şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă.

Au fost controlate 13 unităţi. În niciuna dintre acestea nu s-au identificat persoane muncind fără forme legale. În schimb, 3 angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente pentru lipsa evidenţei orelor lucrate, completarea necorespunzătoare a Registrului de evidenţă a salariaţilor, lipsa regulamentului de ordine interioară.
Privind securitatea şi sănătatea în muncă s-au aplicat 23 de avertismente şi o amendă în valoare de 3.000 de lei. În urma controalelor inspectorii de muncă au constatat o serie de neconformităţi ce se refereau la: inexistenţa sau lipsa marcajelor căilor de acces, lipsa semnalizării de securitate şi sănătate la locul de muncă, lipsa măsurilor pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor.

Faţă de campania organizată în luna martie 2013 în acelaşi domeniu, când s-au aplicat 5 amenzi, în luna aprilie valoarea amenzilor a scăzut de 7 ori.

Pentru toate deficienţele, pe lângă sancţiuni contravenţionale aplicate, au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Sursa: ITM Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*