Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DISTINCŢIE: Antreprenorul lunii septembrie, desemnat de Ambasada SUA, este un dâmboviţean!

DISTINCŢIE: Antreprenorul lunii septembrie, desemnat de Ambasada SUA, este un dâmboviţean! 

Dumitru Toader de la Romina Furniture (stânga) primeşte titlul “Antreprenorul lunii” de la consilierul economic Michael Stewart şi secretarul economic Soribel Feliz.(Foto: Ambasada SUA)

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti aduce în prim-plan, prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, persoane care fac un pas îndrăzneţ, adesea riscant, pentru a transforma o idee în realitate. În luna septembrie 2015, titlul i-a fost conferit unui dâmboviţean – Dumitru Toader, reprezentantul firmei de mobilier pentru copii Romina Furniture, din comuna Tărtăşeşti. Potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti, soţii Toader au remarcat, în anul 2002, existenţa unei nişe de piaţă nevalorificate în Statele Unite: mobilierul ecologic şi de înaltă calitate pentru copii.

„Locul câştigat de Romina pe piaţa americană demonstrează importanţa comerţului liber între SUA şi UE. Această întreprindere mijlocie, de familie, a reuşit să prospere datorită parteneriatului comercial strâns dintre continentele noastre. În 2014, Romina a exportat 90% din produsele finisate în SUA. Ambasada Statelor Unite profită de această ocazie să menţioneze că Romina va beneficia de proceduri vamale mai eficiente, formalităţi mai simple, tranzacţii electronice şi expediere mai rapidă a produselor sale dacă se va încheia Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii, acordul de liber schimb SUA-UE aflat în prezent în faza de negocieri. Felicităm Romina Furniture pentru iniţiativă şi pentru că rămân fideli rădăcinilor lor româneşti. Pe măsură ce continuă să înregistreze creştere şi să se dezvolte, România va continua să câştige graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, le adaptează şi le reformează pe cele vechi şi conduc ţara spre viitor”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Nominalizările pentru competiţia „Antreprenorul lunii” se pot trimite la: RomanianEntrepreneur@state.gov. Mai multe informaţii despre program la: http://romania.usembassy.gov/entrepreneur-of-the-month.html.

Adaugă un Comentariu

*