Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DISTINCŢIE: Mitropolitul Nifon, recompensat pentru cei 15 ani de activitate didactică şi universitară la Târgovişte

DISTINCŢIE: Mitropolitul Nifon, recompensat pentru cei 15 ani de activitate didactică şi universitară la Târgovişte 

UVT Nifon 1

Senatul Universităţii Valahia din Târgovişte i-a acordat, marţi – 20 ianuarie 2015, mitropolitului Nifon „Premiul de excelenţă” pentru cei 15 ani de activitate academică neîntreruptă desfăşurată în judeţul Dâmboviţa, după ce, în urmă cu 2 ani, i-a fost conferit titlul de doctor honoris causa.

În deschiderea ceremoniei, rectorul Călin Oros a evidenţiat contribuţia pe care Înaltpresfinţitul Părinte a adus-o pentru dezvoltarea activităţii academice şi universitare la Târgovişte, iar consilierul patriarhal onorific Viorel Ioniţă – profesor la Universităţile din Bucureşti şi Geneva a rostit un riguros şi cuprinzător laudatio.

De asemenea, participanţii la eveniment au avut ocazia să vizioneze şi filmul omagial „15 ani de slujire pe scaunul vlădicesc de la Târgovişte”, un extraordinar documentar cu privire la activitatea misionară a mitropolitului Nifon în judeţul Dâmboviţa.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Părinte a evidenţiat faptul că distincţia ce i-a oferită reprezintă de fapt „expresia solidelor punţi de dialog dintre credinţa religioasă, cultură şi universitate” şi a ţinut o scurtă prelegere: “Misiunea Bisericii în contemporaneitate. Relaţia dintre Biserică şi cultură. Relaţiile intercreştine o necesitate a vremurilor noastre”.

Cu ocazia ceremoniei de astăzi, mitropolitul Nifon şi-a lansat volumul ştiinţific “Teologie, cultură şi dialog inter-religios în misiunea Bisericii”.

UVT Nifon 2

Adaugă un Comentariu

*