Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DISTINCŢIE: Traian Niculae, cel mai activ primar de oraş, în mandatul 2012 – 2016

DISTINCŢIE: Traian Niculae, cel mai activ primar de oraş, în mandatul 2012 – 2016 

Traian Niculae, primarul oraşului Titu

Primarul oraşului Titu, din judeţul Dâmboviţa, a fost desemnat drept „Cel mai activ primar de oraş, în mandatul 2012 – 2016″, alături de alţi 19 colegi edili din ţară. Distincţia i-a fost acordată de Asociaţia Oraşelor din România şi reprezintă o formă de apreciere a muncii depuse pentru dezvoltarea comunităţii locale. Edilul de la Titu a fost recompensat cu o diplomă de excelenţă şi în 2015. Asociaţia Oraşelor din România este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, fondată în 1994, care reprezintă interesele celor 216 localităţi urbane mici.

distinctie titu k

În cadrul reuniunii Asociaţiei Oraşelor, primarii au discutat cu premierul Dacian Ciloş o serie de probleme cu care se confruntă aşezările urbane, dar şi calendarul pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile. Şeful Guvernului le-a explicat edililor cum vede reforma administraţiei publice locale, plecând de la profesionalizarea corpului funcţionarilor. De asemenea, au fost abordate problemele legate de integritate, mai ales că există prevederi legislative pe acest subiect care se bat cap în cap. Cel de-al treilea pilon al reformei va viza descentralizarea, cu toate consecinţele ce drivă de aici.

„Va trebui să găsim şi o modalitate prin care să ne asigurăm că descentralizarea asta nu va crea dezechilibre între modul cum sunt tratați cetățenii de la un județ la altul, de la o localitate la alta, în funcție şi de modul cum autorităţile locale îşi fac treaba”, a punctat premierul Dacian Cioloş, care i-a invitat pe primari să participe activ la dezbaterile publice ce vor urma.

 

Adaugă un Comentariu

*