Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DOCUMENTAR: 7 cuvinte. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu

DOCUMENTAR: 7 cuvinte. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu 

gheorghe calciu

Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa găzduieşte, marţi – 23 februarie 2016, evenimentul de lansare a documentarului „7 cuvinte. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu”, în organizarea Asociaţiei LITERATA. Intrarea este liberă.

Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.

După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, şapte cuvinte către tineri, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei. Este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.

Un destin cu pogorâri la iad, gesturi „nebuneşti” de jertfă şi înălţări taborice. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul, explică organizatorii evenimentului din 23 februarie 2016.

Adaugă un Comentariu

*