Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DOCUMENTARE: Voluntari Europe Direct Târgoviște, schimb de experiență în Bulgaria

DOCUMENTARE: Voluntari Europe Direct Târgoviște, schimb de experiență în Bulgaria 

europe direct vizita varna 1

Centrul Europe Direct Târgoviște a organizat un schimb de experiență în Capitala Europeană a Culturii 2017 – orașul Varna din Bulgaria. Delegația a cuprins bibliotecari-voluntari care deservesc punctele de informare europeană din județul Dâmbovița.

În cadrul întâlnirii, echipa managerială Europe Direct Târgoviște a prezentat evenimentele organizate şi derulate în 2017 şi oferta promovată în continuare – inovatoare şi bogată în diverse oportunităţi pentru tineri şi nu numai. În partea a doua a evenimentului, a fost rândul gazdelor – Centrul Europe Direct Varna și al celorlalte Centre Europe Direct din România participante să-și prezinte produsele și materialele informative, dar și proiectele de succes implementate cu fonduri europene. A urmat atelierul de creație „Imaginează, inovează… alături de tineri pentru tineri!”, precum și o vizită la Biblioteca Regională Varna.

europe direct vizita varna 2

„Schimbul de experiență a fost prilejuit de aniversarea a 10 ani de la intrarea României și Bulgariei în Uniunea Europeană și a fost realizat cu sprijinul centrelor EUROPE DIRECT din Buzău, Făgăraș, Ploiești, Bistrița-Năsăud, Târgoviște și Varna, care au invitat diverși antreprenori locali să ne prezinte din experința personală/profesională, iar tema discuțiilor a reprezentat-o «Antreprenor de 10 ani în UE». Toate acestea au fost posibile cu sprijinul managerului Centrului EUROPE DIRECT Varna, președintele Camerei de Comerț și Industrie Varna, domnul Ivan Tabakov, căruia îi mulțumim. Şi dacă tot am ajuns la capitolul mulţumiri, voluntarii EUROPE DIRECT Târgovişte aduc recunoştinţa lor finanţatorilor care le-au asigurat un eveniment de nota 10 cu felicitări: Comisia Europeană şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa”, ne-a precizat Vlăduț Andreescu – manager Europe Direct Târgoviște.

La final, s-a organizat o dezbatere despre evenimentele petrecute în cele trei zile de lucru ale schimbului de experiență. Impresiile au fost pozitive, iar participanții au făcut front comun, decretând cu sinceritate că a fost o inițiativă deosebită, pe care nu ar ezita să o repete.

Adaugă un Comentariu

*