Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DOI ÎN UNU: Euparlamentare şi alegeri parţiale în cinci localităţi din Regiunea Sud Muntenia

DOI ÎN UNU: Euparlamentare şi alegeri parţiale în cinci localităţi din Regiunea Sud Muntenia 

alegeri-1 k

Guvernul a decis să organizeze pe 25 mai, odată cu alegerile europarlamentare, şi alegerile parţiale pentru colegiile parlamentare rămase vacante, ca şi pentru desemnarea unor noi primari sau consilieri locali. În Regiunea Sud Muntenia, vor fi chemaţi să-şi aleagă noi edili locuitorii din patru comune. De asemenea, se va desemna un nou Consiliu Local, La Hulubeşti – judeţul Dâmboviţa.

Iată cum se prezintă situaţia în fiecare judeţ în parte:

PRAHOVA
Pe 25 mai 2014, se vor organiza alegeri pentru ocuparea fotoliului de primar în comunele Măgureni şi Păuleşti, după ce foştii edili au decedat.

TELEORMAN
Cetăţenii din Troianul şi Crângu sunt chemaţi pe 25 mai 2014 să-şi aleagă şi primarul, după ce edilii aleşi în 2012 au fost declaraţi incompatibili prin decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi au interdicţie la fostul fotoliul timp de 3 ani.

DÂMBOVIŢA
Pe 25 mai 2014, vor avea loc alegeri pentru desemnarea consilierilor locali în comuna Hulubeşti, după ce consiliul local a fost dizolvat prin decizie a instanţei de judecată, în toamna anului trecut.

ARGEŞ
Argeşenii ar putea fi chemaţi la vot să-şi aleagă noul preşedinte de Consiliu Judeţean, după ce Constantin Nicolescu şi-a pierdut mandatul înainte de termen pentru conflict de interese. Pe 5 martie însă, Nicolescu a depus la Tribunalul Argeş o cerere de anulare a actului administrativ emis de prefect, primul termen în dosar fiind stabilit pentru data de 26 septembrie 2014. Prin urmare, este puţin probabil ca alegerile parţiale să fie deodată cu cele pentru Parlamentul European.

IALOMIŢA
Pe 25 mai 2014, ar putea avea loc alegeri şi în Colegiul 1 Senat, după decesul lui Ştefan Stoica (PPDD, ulterior PSD). Colegiul nu este însă vacant, întrucât, Ştefan Stoica a ajuns senator în urma procesului de redistribuire. Prin urmare, este posibil ca Guvernul să nu aprobe organizarea de alegeri parţiale pe 25 mai, cetăţenii din Colegiul 1 Ialomiţa fiind deja reprezentaţi de senatorul Marian Pavel (PSD).

 

Adaugă un Comentariu

*