Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » DONAŢII: Clienţii Carrefour susţin educaţia preşcolară cu 100.000 de lei

DONAŢII: Clienţii Carrefour susţin educaţia preşcolară cu 100.000 de lei 

copii ovidiuro

Clienții celor 28 de hipermarketuri Carrefour din întreaga țară au donat, în perioada 1 septembrie – 4 octombrie 2015, peste 100.000 lei la casele de marcat, în cadrul campaniei de strângere de fonduri organizată în parteneriat cu Asociația OvidiuRo, susţinând în acest mod dreptul copiilor săraci la un viitor mai bun, prin programul „Fiecare Copil în Grădiniță”.

„Faptul că într-un timp relativ scurt – doar o lună de zile – oamenii au răspuns în număr mare mesajului nostru despre importanța accesului la educație pentru copiii săraci este încurajator. Programul «Fiecare Copil în Grădiniță» abordează o problemă socială care ne privește pe noi toți, întrucât copiii pe care îi ajutăm sau nu astăzi vor deveni membri activi ai societății sau, dimpotrivă, asistații sociali de mâine”, a declarat Maria Gheorghiu – cofondator OvidiuRo.

Acțiunea face parte din campania de conștientizare cu privire la importanța educației preșcolare – Fără educație, visurile dispar – desfășurată în acestă toamnă de OvidiuRo și partenerii săi.

„Ne bucurăm să vedem că această campanie a reușit să strângă un număr atât de mare de susținători pentru că știm că sprijinul fiecăruia dintre ei este deosebit de important pentru acești copii. Cu fiecare leu donat acestei cauze, le oferim împreună copiilor șansa la o viață mai bună și punem în același timp, prin educație, fundația societății de mâine”, a declarat Andreea Mihai – director de marketing Carrefour România.

„Fiecare Copil în Grădiniță” sprijină în acest an școlar peste 2400 de copii din 43 de comunități din 11 județe să meargă la grădiniță, oferind familiilor defavorizate tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună dacă își aduc zilnic copiii la grădiniță. Pe lângă mecanismul tichetelor sociale condiționate de prezența riguros monitorizată, OvidiuRo asigură rechizitele necesare la grădiniță, fructe, produse pentru igienă, vitamine, organizează ateliere de lucru pentru profesori și programe de educație pentru sănătate, iar autoritățile locale partenere asigură îmbrăcămintea și încălțămintea acordate de două ori pe an copiilor eligibili.

OvidiuRo a dat startul şi la donațiile prin SMS. Susținătorii educației pot dona 2 Euro/lună, dacă trimit GRĂDI prin sms, la 8844. Donația este recurentă, astfel încât fiecare dintre noi poate ajuta un copil sărac să aibă acces la educație în fiecare lună.

Adaugă un Comentariu

*