Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOSAR: 13 indivizi au prejudiciat statul cu 8,2 milioane de lei!

DOSAR: 13 indivizi au prejudiciat statul cu 8,2 milioane de lei! 

perchezitii prahova

Poliţiştii prahoveni de la Investigarea Criminalităţii Economice efectuează, la această oră, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Badarab” Ploieşti, 16 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Sibiu şi Ilfov, într-un dosar care vizează un grup infracţional specializat în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul depăşeşte 8,2 milioane de lei (82 miliarde de lei vechi): 2.133.549 de lei – prin evaziune fiscală şi 6.152.575 de lei – prin spălare de bani. 13 suspecţi urmează să fie aduşi la audieri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice și construcții.

Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, îi predau adevăraţilor beneficiari.

Adaugă un Comentariu

*