Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » DOSAR: Au cerut indemnizaţie de creştere a copilului în baza unor acte false!

DOSAR: Au cerut indemnizaţie de creştere a copilului în baza unor acte false! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.totuldespremame.ro)

Nouă prahoveni urmează să fie trimişi în judecată pentru tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals, după ce au încercat să obţină ilegal indemnizaţii de creştere a copilului. Dacă planul le-ar fi reuşit, statul ar fi fost prejudiciat cu 600.000 de lei (6 miliarde de lei vechi).

Potrivit poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Prahova, în perioada septembrie 2016-aprilie 2017, doi bărbaţi au racolat şapte femei însărcinate, cărora le-au întocmit documente false referitoare la relaţii comerciale inexistente, care să ateste obţinerea unor venituri fictive. În baza acestor acte, cei nouă suspecţi au dolicitat Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova acordarea indemnizației de creștere a copilului.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente a soluționa cauza.

Adaugă un Comentariu

*