Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOSAR: Descinderi în 25 de locații din cinci județe, la producători ilegali de țigarete!

DOSAR: Descinderi în 25 de locații din cinci județe, la producători ilegali de țigarete! 

perchezitii tigarete

70 de polițiști din Prahova, Sibiu, Mureș și Argeș au efectuat astăzi 25 de percheziții, la persoane bănuite că au produs și comercializat țigarete în afara unui antrepozit fiscal. Dosarul se află în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova. La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Oamenii legii au ridicat 52.707 țigarete, peste 160 de kg. de tutun și aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor. 11 persoane au fost conduse la audieri. Descinderile au avut loc în județele Prahova, Brașov, Sibiu, Dolj, Mureș, Argeș.

Din cercetări a rezultat că un membru al grupării ar fi achiziţionat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului și ar fi fabricat țigarete împreună cu alte 4 persoane, domiciliate tot în județul Prahova. Ulterior, țigaretele erau comercializate în special către crescători de animale, care le achiziționau pentru persoanele care supravegheau animalele.

Adaugă un Comentariu

*