Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOSAR: Fostul şef al PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban, a fost pus sub acuzare pentru corupţie

DOSAR: Fostul şef al PNL Dâmboviţa, Ludovic Orban, a fost pus sub acuzare pentru corupţie 

orban 2

Procurorii DNA au pus în mișcare, astăzi, acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, față de inculpatul Ludovic Orban, prim–vicepreşedinte al PNL (în trecut, copreşedinte al Organizaţiei PNL Dâmboviţa), pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. În caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora, la data de 1 martie 2016, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Ludovic Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

Ludovic Orban s-a retras din cursa electorală pentru Primăria Capitalei, urmare acestui scandal. Potrivit presei centrale, a declarat că nu a luat niciodată niciun ban, fapt care se va dovedi până la urmă. Până atunci însă, nu vrea să aducă atingere imaginii PNL. 

 

 

Adaugă un Comentariu

*