Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOSAR: Funcţionar de la Finanţe Dâmboviţa, trimis în judecată pentru luare de mită de la 62 de persoane

DOSAR: Funcţionar de la Finanţe Dâmboviţa, trimis în judecată pentru luare de mită de la 62 de persoane 

finante-dambovita k

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a trei persoane, una pentru luare de mită şi trafic de influenţă, două – pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

În fapt, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului, au probat că un angajat al administraţiei financiare din Dâmboviţa, inculpatul C.D.C., a primit, în perioada iulie – septembrie 2016, sume de până la 200 de lei sau alte foloase necuvenite de la un număr de 62 de persoane (cercetate în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită) pentru urgentarea unui act ce intra în atribuțiile sale de serviciu, mai precis pentru eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule.

Totodată, este cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, constând în aceea că, în schimbul unei sume de bani primită de la inculpata A.O.A., a lăsat să se creadă că are influență asupra unui coleg-funcționar, cu scopul de a-l determina pe acesta să urgenteze eliberarea a două adeverințe în beneficiul inculpatei.

CITEŞTE ŞI: Consilier de la Finanţe Publice Dâmboviţa, reţinut pentru luare de mită

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița în baza ordonanțelor de delegare, a fost probată și activitatea infracțională a inculpatului S.G., care, în perioada iulie – septembrie 2016, i-a dat inculpatului C.D.C., în repetate rânduri (7 acte materiale), sume de bani cuprinse între 50 și 100 lei în scopul arătat mai sus.

Cu privire la inculpata A.O.A., s-a stabilit faptul că, în perioada iulie – septembrie 2016 (3 acte materiale), i-a dat inculpatului C.D.C. sume de bani cuprinse între 50 și 100 lei, în schimbul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule. De asemenea inculpata A.O.A. i-a dat acestuia suma de 50 lei pentru a-l determina să-și exercite influența asupra unui coleg funcționar cu scopul urgentării eliberării a două adeverințe.

La data de 15.09.2016, au fost puse în executare trei mandate de percheziție, în birourile utilizate de către inculpat și la domiciliul acestuia. La aceeași dată, inculpatul C.D.C. a fost reținut pentru 24 ore, iar ziua următoare a fost prezentat instanției competente cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior până la un total de 90 zile de arest preventiv și 90 de zile de arest la domiciliu, în prezent inculpatul aflându-se sub control judiciar.

Adaugă un Comentariu

*