Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOSAR: Poliţistul-pedofil face victime colaterale! Ministrul de Interne cere să fie demis şeful IGPR

DOSAR: Poliţistul-pedofil face victime colaterale! Ministrul de Interne cere să fie demis şeful IGPR 

Sursa foto: digi24.ro

Ministrul de Interne Carmen Dan a luat decizia schimbării din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu. A descoperit şefa de la Interne, acum, odată cu pedofilul poliţist, ceea ce unii ştiau demult, că tot sistemul scârţie şi goana după funcţii şi grade, precum şi luptele interne au avut o mai mare prioritate decât îmbunătăţirea activităţilor specifice, a respectului faţă de cetăţean şi eliminarea factorilor nocivi din poliţie. Şi,cum este obiceiul la români, după ce se sparge buboiul curge puroiul în valuri, de te miri de unde apare.

„Nici un polițist nu și-a asumat responsabilitatea pentru faptul că din 2009 și până astăzi nu s-a lucrat în primul dosar în care polițistul era acuzat. Am aflat că testele sunt irelevante și aflăm că trebuie să schimbăm bateriile de teste. S-a mers mult prea mult pe ideea că merge și așa.

Eu mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit și am senzația că ne confruntăm cu aceeași superficialitate din partea șefilor Poliției Române. Din păcate, această atitudine este o constantă și îmi pare rău că nu am putut să o schimb.

Am văzut că singura măsură care s-a luat, cu greu, a fost destituirea domnului Vornicu, șeful direct al polițistului. Dar ce s-a întâmplat cu dosarul din 2016? Din explicațiile de aseară, a lipsit o explicație esențială și această întrebare cum de nimeni care avea atribuții de cunoaștere a personalului nu s-a sesizat în urma fotografiilor făcute publice. Din explicațiile primite am înțeles că este un caz izolat. Probabil este un caz izolat, dar este un caz cu repetiție.

Explicațiile de aseară le apreciez lacunare și această situație îmi dă convingerea că nu se vor putea realiza schimbări în sistem, cel puțin nu în actuala formulă. Am trimis puțin mai devreme premierului propunerea de destituire din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. De asemenea, am propus ca domnul Cătălin Ioniță să preia interimatul pe o perioadă de șase luni”, a declarat Carmen Dan – ministrul Afacerilor Interne.

Adaugă un Comentariu

*