Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DOSAR: Rovana Plumb şi Ion Stan apar în denunţurile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir

DOSAR: Rovana Plumb şi Ion Stan apar în denunţurile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir 

rovana-stan

In denunturile sale, ex-ofiterul SRI Daniel Dragomir relateaza modul in care persoane publice precum fostul sef ANAF, Serban Pop, seful operativ al SRI, Florian Coldea, adjunctul Procurorului General al Romaniei, Bogdan Licu, consilierul Guvernatorului BNR, Marius Mitrus, Lucian Isar, Adrian Sarbu, fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, seful UniCredit Radu Rasvan, presedintele Loteriei Romane Adrian Manolache, fostul deputat Ion Stan, fostul premier Adrian Nastase, ex-seful SRI George Maior, si altii, discuta pe filiere diferite in vederea solutionarii problemelor unui afacerist cercetat in mai multe dosare sau pentru interventii la varful Bancii Nationale a Romaniei – scrie Lumea Justiţiei.

Fostul sef din cadrul Directiei Generale de Prevenire si Combaterea Terorismului din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in data de 14 septembrie 2016, in dosarul “Black Cube”, fiind acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi platit suma de 900.000 lire sterline, suma ce ar fi fost furnizata de mai multe persoane interesate de denigrarea sefei DNA, Laura Kovesi, pentru spionare acesteia din urma.

Denunt cu privire la omul de afaceri Rami Ghaziri

„Subsemnatul Dragomir Daniel, fiul lui Vasile si Ana, nascut la data de 29.08.1978, prin prezenta formulez un denunt cu privire la urmatoarele persoane si aspecte de interes care ar putea prezenta relevanta pentru orhanele de cercetare penala:

Cu referire la cetateanul libanez si francez Rami Ghaziri, pe parcursul colaborarii cu acesta si in baza contractului de reprezentare/ PR pe care l-am avut cu compania acestuia (Avicola Crevedia SA), am intrat in posesia urmatoarelor date de interes (perioada martie – octombrie 2013):

1. Rami Ghaziri mi-a confirmat in mai multe randuri si in prezenta unor martori faptul ca in perioada 2008-2012 a oferit in mai multe ocazii sume insemnate de bani (de ordinul zecilor de mii de euro) fostului premier Adrian Nastase, fie direct, fie prin intermediul fostului deputat Ion Stan. De asemenea, pentru asigurarea ‘protectiei’ firmelor sale, Rami Ghaziri a inchiriat de la fiul lui Adrian Nastase (Andrei Nastase) o locatie situata in zona Herastrau unde a deschis un restaurant, platind lunar aprox. 20.000 euro. De asemenea, in luna aprilie-mai 2012, in cadrul mai multor intalniri purtate de catre Rami Ghaziri cu Adrian Nastase si Ion Stan, acestia din urma i-ar fi promis sprijinul pentru sustinerea unor initiative legislative pentru scaderea TVA. Aceleasi promisiuni i-au fost facute Rami Ghaziri atat inaintea alegerilor din anul 2009 (prezidentiale), cat si inaintea alegerilor parlamentare din 2012.

Referitor la Ion Stan, sumele transmise acestuia, avand ca explicatie ‘sprijin pentru PSD filiala Dambovita’, s-au cifrat in jurul catorva zeci de mii de euro si au fost dati tot in perioada 2008-2012. Conform spuselor lui Rami Ghaziri, Ion Stan se deplasa personal la sediul Avicola Crevedia SA, dar de cele mai multe ori banii erau ridicati de catre soferul lui Ion Stan, fie de la sediul firmei, fie de la resedinta lui Rami Ghaziri.

2. In perioada martie-septembrie 2013, Rami Ghaziri mi-a confirmat in prezenta altor martori ca a primit solicitari din partea fiului si sotului ministrului Rovana Plumb pentru a incheia o serie de contracte defavorabile. Astfel, pentru a ‘beneficia de protectia PSD’, in prima instanta membrii familiei Plumb i-au solicitat diferite sume de bani (de ordinul catorva mii de euro), iar ulterior l-au determinat pe acesta sa furnizeze produse din carne unei firme care apartinea/ era controlata de familia Plumb. Mentionez ca valoarea produselor era de aproximativ cateva zeci de mii de euro. Urmare a livrarii produselor, marfa nu a mai fost achitata.

Citeşte continuarea pe www.luju.ro

2 Răspunsuri la DOSAR: Rovana Plumb şi Ion Stan apar în denunţurile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir

 1. moshu49

  cîtă mizerie! :(

   
 2. dezgustatul

  Va mira cumva ?!? Pe mine, absolut deloc ! Doar faptul ca astfel de informatii apar intr-un tarziu este demn de semnalat…

  Sa fim seriosi ! Pentru orice persoana mediu informata nu constituie niciun secret…

  Ce este absolut jalnic este calitatea infecta a unei parti ai clasei politice : HALAL „reprezentanti ai poporului” !

   

Adaugă un Comentariu

*